Cizgisel yuk nasıl eklenir

Sayın Yetkili ;

Şekildeki çizgisel yükün olduğu yerde duvar yükü mevcuttur. Sorum şu, yükün bir kısmı sağ döşemeye bir kısmı sol döşemeye çizgisel yük şeklinde döşemelere etkitebilirm ancak yükün kirişten geçen kısmını hesaplayıp o ağırlık kadar kirişe mi yüklemeliyim yoksa bu şekilde boydan boya geçen çizgiselyük direkt olarak hem kirişe hem he iki döşemeye etkiyor mu ? eğer bu şekilde oluyorsa duvar yüklerini kiriş ve döşemelere çizgisel yük olarak çizsek(şekildeki gibi ) tüm kiriş ve döşemeler kendi uzunluğunda yüklerini almış olurlar mı ?yardımlarınızı bekliyorum.. umarım açıklayabilmişimdir..

Teşekkürler..
 

Ekli dosyalar

  • adsız 2.png
    adsız 2.png
    40.1 KB · Görüntüleme: 4,756
Merhaba,

Tam rijit diyafram çözümde çizgisel yükleri plak döşemelerde kullanabilirsiniz. Nervür ve kaset döşemelerde ilave yükler dikkate alınmaz. Duvar yüklerini kaplama yüklerine ilave etmenizi önerebilirim.
Kiriş üzerinde tanımladığınız çizgisel ve noktasal yükler dikkate alınmaz. Döşeme üstünde tanımlanmalıdır.
Kirişlere yük tanımlamak isterseniz, Kirişi seçin ve sağ tuş menüsündeki yük ekle komutunu kullanabilirsiniz.
 
Yasin bey selam,

versiyon 8 iile birlikte kaset ve nervürlü döşemelerde çizgisel yük artık hesaplamalarda kullanılabiliniyor diiye biliyorum Doğru mudur?
 
Nervür ve Kaset döşeme üzerine tanımlanan çizgisel ve noktasal döşeme yükleri 8 Versiyonda da tam rijit diyafram çözümde dikkate alınmamaktadır. Yarı rijit diyafram olarak çözüm yaparsanız dikkate alınacaktır.
 
Geri
Üst