Son kullanıcı ve upgrade fiyat listeleri 15 Haziran 2025 tarihine kadar geçerlidir. Bu tarihten sonra yeni fiyatlar geçerli olacaktır.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

DÖŞEME DONATI KİLİDİNİ AKTİF EDİNCE MAX. ÇEKME VE KAYMA GERİLMESİ HATASI

ekrem1576

Yeni Üye
-Kolay gelsin, aşağıdaki projemde bodrum kat döşeme donatılarını kilitleyince (DS aktif) max. çekme ve kayma gerilmesi hatası alıyorum fakat kilidi kaldırıp analiz yapınca hatalar düzeliyor. Belediye tüm donatıları kilitli istediği için proje onaylanmıyor. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

-Kolay gelsin, aşağıdaki projemde bodrum kat döşeme donatılarını kilitleyince (DS aktif) max. çekme ve kayma gerilmesi hatası alıyorum fakat kilidi kaldırıp analiz yapınca hatalar düzeliyor. Belediye tüm donatıları kilitli istediği için proje onaylanmıyor. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Modelle önerim;
Döşeme gerilme kontrollerini yap 7.11.3. tikini kaldırıp hesap yaptırınız.

ben döşeme gerilme kontrollerini es geçmemenizi öneririm.
hatta sistem güzel keşke kirişli plak olsaymış.
betonarme hesap aksı edit komutunun 2.sekmesinde geçerli mesafe boyunca hesapla diye bir şey var onu tiklerseniz düzlem için çekme basınç kayma gerilmelerini de kontrole alıyor sanırım ve üzerine tıkladığınız an görüyorsunuz ne kadar eksik kaldığını oradan tamamlayıp kapatıyorsunuz.
ya da donatıyı elle verip analizi tekrar yapıp uyarının kalkıp kalkmadığına bakmanız gerekiyor.
asmolen olduğundan kesinlikle 7.11.5 kontrolünü de yapın derim. mimari veya mekanik herhangi bir şaft şuft geçirtmeyin perde kenarınızdan.
bağlantı donatılarıyla da yük aktarımını garantiye alın. tabi bunu "asmolen"de ne kadar yapabilirsiniz i'm not sure.

Geri