DÖŞEME ZIMBALAMA GÜVENLİĞİ

BG65

Yeni Üye
döşeme zımbalama güvenliği hatasını tasarımsal bir hatadan aldığımı düşünüyorum fakat bulamadım
 

Ekli dosyalar

  • 376-6.cde
    26.1 MB · Görüntüleme: 10
Merhaba. Proje mimariye uygun değil. İptal ve ilave edilmesi gereken objeler var. Bodrum katta açıklama
yapılmıştır. Demo 10.94le açabilirsiniz. Özcan beyden yardım almanız önerilir.
 

Ekli dosyalar

  • DÖŞEME 2.cde
    26.6 MB · Görüntüleme: 5
Merhaba. Proje mimariye uygun değil. İptal ve ilave edilmesi gereken objeler var. Bodrum katta açıklama
yapılmıştır. Demo 10.94le açabilirsiniz. Özcan beyden yardım almanız önerilir.
Merhabalar. mimari uyumsuzluğu merak ettim. yaptıklarınızı da inceledim ama aklıma yatmayan konular var yorumlarınızı merak ediyorum.

öncelikle 18cm konsol döşemesi sıkıntılı bir durum. sebebi ise farklı döşeme kalınlığı olması. ne kadar farklı kesit varsa sıkıntı da o kadar artacaktır. tercih etme sebebinizi merak ettim bu kadar uzun konsol da beni korkutmadı değil. konumdan baktığım kadarıyla güneyde bir inşaat insanların hayatı ya balkonda geçer ya da cam balkon yapılır. kısacası bu kadar uzun konsol beni düşündürmedi değil.

k75 kirişine bir kiriş saplanıyor sonra bu kiriş de gidiyor d57'ye saplanıyor. takip ettiğim bütün platformlarda tavsiye edilmeyen bir davranış çeşidi. tercih sebebinizi merak ettim. saplamaları geçtiğimizde ise d57'de tam kesme bölgesine zımbalanıyor. burada zaten kesme kuvveti fazla olacaktır ekstradan bir kiriş yükünün ki bu kirişte hem saplama var hem de d34 ve d23'den gelen yükleri de düşündüğümüzde çerçeve ve yük aktarımında bence sakıncalar oluşuyor.

2 nolu saplama da da benzer bir durum var.

mimariye uymsuzluğu anlamadım. bir mimariyi önümüze aldığımızda mimarın kolonlarına perdelerine mi uymak gerekiyor ben uymuyorum. taks'dan kurtarmak için zemin katı küçük yapıyorlarsa ve kapalı çıkma konsol vs varsa mecbur oda ortasından kiriş geçecek. ilk projeyi hazırlayan arkadaşın ben bu konuda bir yanlışını göremedim. projede mimari proje altlık olarak alınmış ben de aynı şekidle yapıyorum. bir değişiklik yaptığımda vs ise soruyorum mimara devam ediyorum. belki arkadaş mimarla görüştü perdeyi biraz aşağı aldı mimar da tamam sıkıntı yok dedi olabilir bence.

gelelim ilk projeye. bence sistem kurgusu iyi ama çekirdekte bir değişiklik olabilir. zımbalamanın olduğu yerde ise perdeyi 50cm geri çekip konsol kiriş atılabilir. data kapandı yoksa atacaktım. 3 boyutta zımbalama sorunu olan döşemelerin davranışına bakmak lazım. bence program hesap ederken burada bir fazlalık hesap ediyor gibi. ünver bey de bunun önüne geçebilmek için yaptığı çözümü tavsiye etmiş ama ben biraz kandırma gibi düşünüyorum bu durumu sorunu tam bulalım ona göre çözüm bulalım düşüncesindeyim.
1693396465662.png
 
Sorularınıza cevaben dosya eklenmiştir.
Örnek. 1. bodrum D32 ve 33 konsol döşemelerinde zımbalama sehim sınırı aşıldı sorunu var .kısa yönde balkon b.arme hesap aksı ordan geçirildiğinde döşeme kalınlığı yetersiz hatası veriyor. bakınız geometri kontrolü. Konsol döşeme diye bahsedilen döşeme zaten konsol. Statik
projeden (kolon -kiriş - temel - döşeme) mimar değil mühendis sorumludur.
döşeme zımbalama güvenliği hatasını tasarımsal bir hatadan aldığımı düşünüyorum fakat bulamadım
Zımbalama güvenliği yok
 

Ekli dosyalar

  • ZIMBALAMA YOK.cde
    12.3 MB · Görüntüleme: 2
Geri
Üst