Döşeme Çd hatası - Döşeme sonlu elemanlar bilgisi

ATK

Yeni Üye
Mrb.lar;
Ekteki projemde bodrum kat d32 döşemesinde Çd hatası alıyorum ve raporlardan "döşeme statik ve betonarme donatı hesabı" kısmına baktığımda "orta Md" sekmesinde bi gariplik olduğunu görüyorum.. Ayrıca döşeme analizi yaptığımda analiz esnasında programın oluşturduğu sonlu elemanlar çizgilerinin kimi kısımların kirişlerle böldüğüm gibi temiz ve net kimi kısımların komple bi döşemeymiş gibi benim böldüğüm kısımların dışında taşmış şekilde analize girdiğini görüyorum..
Bunun haricinde zemin kat d20 döşemesinde ki sıkıntı nedir?

İlgileriniz için tşk.ler..
 

Ekli dosyalar

  • ATK.cde
    2.1 MB · Görüntüleme: 460
Merhaba,
Projede Bodrum katta ve normal katlarda döşeme analizinde ağlar doğru oluşmuyor.
1.Kattaki ismiyle D19 balkon döşemesinin alt döşeme kenarı kirişe bağlanmamış. Kirişe bağlanırsa döşeme analizi doğru bir şekilde yapılıyor. 1. bodrum katta döşeme ağlarının doğru şekilde oluşması için D34-D37-D40 döşemelerini silin. K35 kirişini kaçıklığını 5 cm olarak tanımlayıp, döşemeleri tekrar yerleştirin. Döşeme analiiznde ağlar doğru bir şekilde oluşacaktır. Ayrıca Bodrum kattaki ismiyle D14 döşemesinin 2 nolu hesap aksı konsol olarak çalıştırılmış. Döşemenin donatı aksları ekteki projede bodrum katta olduğu gibi düzenlenebilir.

İyi çalışmalar
 

Ekli dosyalar

  • döşeme.cde
    1.5 MB · Görüntüleme: 476
Merhabalar aynı şekilde Çd hatası bende alıyorum. bir türlü gideremedim. 1. bodrum d03 döşemesi sorunludur. ilgilenirseniz sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • SEBAHAT ARSLAN.ide7
    1.8 MB · Görüntüleme: 437
mertkaanari":2cgrsdwc' Alıntı:
Merhabalar aynı şekilde Çd hatası bende alıyorum. bir türlü gideremedim. 1. bodrum d03 döşemesi sorunludur. ilgilenirseniz sevinirim.
Merhaba,
D07 döşemesine ait döşeme kenarı K11 kirişine bağlanmıyor. Ayrıca K07 üzerindeki düğüm noktası da farkı koordinatta oluşmuş. Döşeme kenarı ve döşeme, kirişlere bağlanacak şekilde tekrar tanımlanırsa sorun çözülür.
İyi çalışmalar
 

Ekli dosyalar

  • sebahat_gry.cde
    830.1 KB · Görüntüleme: 431
  • D07_1.png
    D07_1.png
    34.2 KB · Görüntüleme: 3,254
Geri
Üst