Döşeme Deformasyonları

shervvan

Yeni Üye
döşeme deformasyonları ekranı kontrol edildiğinde oluşan deformasyonlar normal midir? Değilse çözüm önerisi alabilir miyim?
 

Ekli dosyalar

  • Konferans Salonu.cde
    8.2 MB · Görüntüleme: 8
Modelleme hatanız var ve bu deformasyon penceresinden net bir şekilde görülüyor. Eğik döşemeniz ara kirişlere basmamış. Eğik döşemeyi merdiven olarak modelleyebilirsiniz. Ancak bu döşemenin ara kirişlere basması için kirişten kirişe parça parça modellemeniz gerekiyor. Daha sonra mesnet şartlarından kirişlere tutulu diyebilirsiniz.
 
Modelleme hatasından kastınız eğik döşeme ile ilgili olan kısmı mı yoksa kaset çözümlemesi mi? Proje için çok yakın zamanda uygulamaya geçilecek özellikle sorunum kaset olarak çözdüğüm, analizde hata olmamasına rağmen kaset döşeme deformasyonu yani bu şekilde uygulanırsa sıkıntı yaşanır mı sahada
 
Merdivenler sadece kenarlardan mesnetlenebilir. Bundan dolayı tek merdiven olarak tanımladığınız eleman orta bölgedeki kirişlere mesnetlenmiyor.
Merdivenleri aşağıda resimde gösterdiğim şekilde parçalı olarak tanımlamanız gerekir.
1691157101187.png

Kiriş kesitleriniz büyük olduğu için merdiven mesnet koşulları ayarlanırken "mesnetlenme uzaklığı" 0,25m yeterli olmayacaktır.
1691157343485.png
Modellemeden sonra merdivenlerin kirişlere doğru mesnetlendiğini kontrol etmek için deformasyonlar incelenmelidir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst