Döşemelerin sehimleri yüklerine, sürekliliklerine, açıklıklarına vb. bağlı olarak değişebilir. *.cde uzantılı ideCAD proje dosyasını eklerseniz, veri girişine yönelik kontrol yapabiliriz.Tesekkür ederim hatayı düzelttim. Ayrıca bir soru daha sormak istiyorum. 7 katlı bir modellemede bazı katlarda bir döşemede sehim hatası alıyorum. Aynı döşeme farklı katta bu hatayı vermiyor. Bu neden olabilir?
Döşemelerin sehimleri yüklerine, sürekliliklerine, açıklıklarına vb. bağlı olarak değişebilir. *.cde uzantılı ideCAD proje dosyasını eklerseniz, veri girişine yönelik kontrol yapabiliriz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Tesekkür ederim hatayı düzelttim. Ayrıca bir soru daha sormak istiyorum. 7 katlı bir modellemede bazı katlarda bir döşemede sehim hatası alıyorum. Aynı döşeme farklı katta bu hatayı vermiyor. Bu neden olabilir?
D44 Döşemesi radye döşeme olarak gözüküyor. İsmini RD olarak değiştirirseniz karışıklık olmaz.2)Benim çözüm sonucumda sadece d44 döşeme hatası verıyor d44 diye görünen döşemem yok, ekran goruntusu ekte.. bunu nasıl çözebılırım.
Sevgili meslektaşım bu sorduğunuz sorular danışmanlık kapsamına girer. sorulara yanıt vermek demek projeyi çözmek demek. Forumda bedelsiz destek verecek meslektaşlar olabilir.merhabalar yasin bey, ilginiz için teşekkur ederım.
1) Ekledıgım projede bodrum (bina oturum sınırları açısından), ve normal kat planıda var.. Buna göre çerçeve oluşturmam biraz imkansızlaşıyor, salon ve odaların tavan ortasına kiriş denk geldiği için, sizde bakabilirmisiniz bu açıdan nasıl yapabilirim ( asmolen sistemi güvenli bulmuyorum, ve döşemeye yatay etkileri dikkate aldıracagım)
2)Benim çözüm sonucumda sadece d44 döşeme hatası verıyor d44 diye görünen döşemem yok, ekran goruntusu ekte.. bunu nasıl çözebılırım.
3) Binanın temel hariç dilatasyonlu çözümü için temelde dilatasayon oldugunda asma tavanlarda farklı oturmalarda sorun olacagını dusunuyorum. biraz kararsız kaldım, sizce nasıl yapmalıyız.
4) büyük açıklıklı tali kirişi döşemeyi kurtarmak için atmıştım ama salınım esnasında sanırım kötü bir çözüm oluyor., bu durumda döşeme kalınlıgını artırmadan nasıl yapabılırız.
5) koridoru böleceğim.
sizden ricam mimari projeyi dikkate alarak çözüm önerisinde bulunabılırmısınız, kıymetli yorumlarınız için teşekkur ederım.