Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Herkese iyi gunler dilerim, ekran goruntulerinde gozuken iki doseme arasinda 70 cm fark olmasini istiyorum, yuksek olan dosemeyi once cizdim ve kotunu 70 cm yaptiktan sonra digerini doseme kenari kolonlari da icine alacak sekilde cizdim, ancak bir turlu altta kalan dosemeyi kolonlarin arasinda cizmiyor. Yardim edebilecek varsa sevinirim.
Kirişsiz döşeme çözümü de yapsanız resimde görülen şekilde kolon kenarlarına sıfırından geçecek şekilde döşemeler modellemek zımbalama açısından sorun yaratabilir. Bu kenarlarda kiriş tanımlamak tercih edilebilir.
Modelleme ile ilgili sorunuz için forum sayfasında anlatılan yöntemi uygulayınız
AsmaKat adında bir katman oluşturun Döşeme kenarı çizgilerini ve döşemeleri "AsmaKat" katmanına atayın
Katmanı kapatırsanız üst kotta döşeme tanımlarken asma kat için tanımladığınız döşeme kenarı çizgileri kullanılmaz.
Üst döşemeyi tanımladıktan sonra katmanı açabilirsiniz.
Asansör döşemesi için kullandığınız döşeme kenarı objesinden dolayı tavan döşemesi de ikiye bölünmüş.
Bu döşeme konsol olarak tanımlı görülüyor.
Parçalı olarak tanımlanmış tavan döşemelerini silin
Asansör döşemesini ve döşeme kenarını ayrı bir katman tanımlayarak bu katmana atayın. (Örn. Asansör)
Bu katmanı kapatın.
Katmanı kapattığınızda döşeme kenarı objesi planda görülmeyeceği için üst döşemeyi tanımlarken bölünmeyecektir. Tek parça tanımlanabilir.
Bu şekilde tekrar analiz yaparsanız sorun düzelecektir