-sehim sınırı aşılan döşemeleri alt - üst düz donatı olacak şekilde ayarlayın. döşeme sorunu çözülecektir.Döşeme sehim sınırı aşıldı. Mimari ile yükledim öneri ve tavsiyelere açığım.
projeyi indirmedim . ancak yazdıklarınızda bir sorun yok tabiki. tasarımcıya kalmış.Hocam benim sunduğum çözümün bir yanlışı yok değil mi ?
Haklısınız teşekkürlerprojeyi indirmedim . ancak yazdıklarınızda bir sorun yok tabiki. tasarımcıya kalmış.
TeşekkürlerÖnerim;
Bu tür kiriş modellemesini ben olsam yapmam, yapı denetimcisi olarak ta yapılmasına müsaade etmem.
Ekli dosyayı görüntüle 29147
Teşekkür ederim hocam. Alt ve üst düz donatılı döşeme çözümü yapmamıştım daha önce. Bu şekilde çözüm yapıldığında uygulaması nasıl yapılıyor. Üst donatı için sehpa donatısına gerek var mıdır? Pas payına nasıl uyulur? Uygulamada sorun olur mu? Yoksa hasır donatısı gibi olmaz mı?-sehim sınırı aşılan döşemeleri alt - üst düz donatı olacak şekilde ayarlayın. döşeme sorunu çözülecektir.
bunun yanında
-genel betonarme parametrelerinden fiber seçeneğini işaretleyin.
- s4-s5 ve s7-s8 kolonlarını 36 lık bir kirişle bağlayın.
-son kat döşeme ve duvar yüklerini gözden geçirin.
-birleşim güvenliğini kiriş donatıları ile oynayarak çözebilirsiniz.
- betonarme olacaksa merdivenleri tanımlayın.
iyi çalışmalar.
kesinlikle buna belediyelerimiz de izin vermez zaten.Önerim;
Bu tür kiriş modellemesini ben olsam yapmam, yapı denetimcisi olarak ta yapılmasına müsaade etmem.
Ekli dosyayı görüntüle 29147
uygulamada sorun olacağını sanmıyorum. biz kendi inşaatımızda yapıyoruz da yaptırıyoruz da projelerimizde. metraj farketmiyor sonuçta. çift etriyeye karşı çıkan ustalar gibi buna da ustalar sorun yapıyor. ama olunca da gayet güzel oluyor. kaldı ki sizinki konsol döşeme gayet normal bir durum.Teşekkür ederim hocam. Alt ve üst düz donatılı döşeme çözümü yapmamıştım daha önce. Bu şekilde çözüm yapıldığında uygulaması nasıl yapılıyor. Üst donatı için sehpa donatısına gerek var mıdır? Uygulamada sorun olur mu? Yoksa hasır donatısı gibi olmaz mı?
kırıklı kiriş yok zaten. benim demek istediğim şu.Merhaba, hem @bagcihan beyin hem de @Olcay AYDIN beyin modellerini indirdiğimde @Ünver ÖZCAN beyin mesajında görünen kırıklı kirişi göremedim. Herhalde aradan bir mesaj silindi.
Her neyse, burada kırıklı kiriş tasarımından daha önemli olan sorun konsol kirişler ile bir çerçeve oluşturulması ve konsol çalışma açısından kirişlere güvenilmesi olmuş. Konsoldaki en önemli konu tahterevalli gibi arkaya sürekliliktir. Kolonlardan çıkan kirişlerin arkaya sürekliliği yok. Yani bu kirişlere güveneceğime bu kirişleri hiç yapmaz, döşeme donatısını konsol donatısına uygun şekilde tasarlarım.
s4-s5 ve s7-s8 kolonlarını 36lık olmuyor döşeme kurtarmıyor, 50 lik ise istenmiyor. Çıkma olan kirişin süreksiz olması problem olur mu?-sehim sınırı aşılan döşemeleri alt - üst düz donatı olacak şekilde ayarlayın. döşeme sorunu çözülecektir.
bunun yanında
-genel betonarme parametrelerinden fiber seçeneğini işaretleyin.
- s4-s5 ve s7-s8 kolonlarını 36 lık bir kirişle bağlayın.
-son kat döşeme ve duvar yüklerini gözden geçirin.
-birleşim güvenliğini kiriş donatıları ile oynayarak çözebilirsiniz.
- betonarme olacaksa merdivenleri tanımlayın.
iyi çalışmalar.
teşekkür ederim ilginiz içinYardım sayfasını inceleyiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.Döşemeniz sehim gerekmediği yükseklik /açıklık oranlarını sağlıyor
Döşeme ayarlarında "sehim şartını her zaman denetle" opsiyonu pasif yapılabilir.
Ekli dosyayı görüntüle 48840
Ekli dosyayı görüntüle 48839