V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

döşeme sehim sorunlarını aşamıyorum

M.Onur

Yeni Üye
Eklemiş olduğum projede döşeme sehim sınırıyla ilgili verilen hatayı bir türlü çözemiyorum. Diğer hataların hepsini düzeltebiliyorum fakat bu sorunu aşamıyorum. Yardımcı olabilecek var mıdır? Deneme sürümü olduğu için dosyayı wetransfer linki olarak paylaşıyorum.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Kiriş bölerek tanımlamanız hatalı bir durum , moment diyagramlarını inceleyin, bu kirişleri birleştirerek tek kiriş olarak tanımlamanız gerekiyor.
1769688782007.png

Kiriş genişlikleriniz çok fazla büyük ihtimal üzerinde duvar yok. Bu kirişlerin üzerinde hareketli yük döşemeler ile aynı şekilde tanımlanmalı. (1t/m2)

Zemin kaplaması varsa, kiriş üzerinde Kiriş genişliği (1,2m) * kaplama yükü olacak şekilde kaplama yükü eklemelisiniz. Bu duvar yükü olarak eklenebilir . Ayrıca duvar varsa bu yüke duvar yükünü ilave ediniz.
1769689190929.png

Döşeme donatısı olarka çok fazla çap kullanmışsınız bu çaplardan uygun olanını belirlemeniz iyi olur.
Döşeme yükleri fazla olduğu için üst çaplardan(Ø12 ve üzeri) birini seçiniz.

Döşeme hesap aksının altta + üstte kullamak tercih edilebilir. Sehim sorunlarını azaltabilir.

Beton sınıfını artırmanız sehim hatalarını azaltacaktır.

Çevre perde subasman perdesi olarak tanımlanabilir. Taşıyıcı sistem tipi iki yönde A11 seçilebilir.

Yasin bey öncelikle önerileriniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Tam olarak doğru anlamak için soruyorum;
"Zemin kaplaması varsa, kiriş üzerinde Kiriş genişliği (1,2m) * kaplama yükü olacak şekilde kaplama yükü eklemelisiniz. Bu duvar yükü olarak eklenebilir . Ayrıca duvar varsa bu yüke duvar yükünü ilave ediniz." derken döşeme kaplama yüküm 0,15 tf/m^2 yani bunu kirişlere uygularken duvar yükünü 0,15 x 1,2 = 0,18 tf/m^2 olarak uygulayacağım değil mi?

Evet, eğer kiriş üzerinde duvar yoksa kaplama yükünüz 0,15 t/m2 x Kiriş genişliğiniz 1,2m = 0,18 t/m duvar yükü eklemelisiniz.
Otomatik duvar yüksekliği opsiyonunu kapatmalısınız. Bu opsiyon aktif olduğunda girilen yük, duvar yüksekliği (kat yüks. - kiriş yük.) ile çarpılır.

1769773763661.png

Hesaplanan duvar yükünü kiriş yükleri raporlarında görebilirsiniz.
1769773834948.png

Otomatik duvar yüksekliği opsiyonunu pasif yapın.
Duvar yüksekliğini 1m olarak girin.
Raporlarda tekrar kontrol ederseniz. 0,180 t/m olarak görmeniz gerekiyor.
Bu şekilde sehim sorunu oluşmamaktadır.
1769774135392.png

Geri