V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

döşemede sonlu elemanlar analizi yapamama hatası

karubnemriged

Yeni Üye
Defalarca sıfırdan döşeme tanımladığım noktada her analizde hata alıyorum. geometri kontrolünde veya genel ayarlarında bir hata almıyorum. ancak kontrolde bu hatayı gidermem gerektiği söyleniyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

-S4 kolonu üzerinde P25-P26 perdelerinin düğüm noktalarını, 5 mm kadar kolonun içine taşıyınız. Döşeme ağ oluşturma sorunu çözümlenecektir.

1756892110451.png

-Projede normal katlarda K129 kirişi, S10 kolonuna bağlanmamış görünüyor.

1756888816118.png

İyi çalışmalar

Teşekkürler, bu sorun aşıldı ancak 11 versiyonuyla birlikte sık karşılaştığım kirişlerde kapasite oranı sorununu bu projede de aşamadım. Analiz sonucunda özellikle yapının kenar kirişlerinde kapasite oranı aştığı hatasını veriyor. Manuel olarak donatı arttırımını yaparak onu hallettiğimi düşünürken donatıları sabitliyorum. Bu sefer sonraki analizde donatıyı arttırmış olduğum halde donatı yetersiz hatası, kesme kuvveti hatası, sürtünme hatası vb. hatalarla yüzleşiyorum. DS tikini kaldırıyorum bu hatalar gidiyor tekrar kapasite oranı karşıma çıkıyor. Bunu nasıl çözebileceğimi açıklayabilir misiniz ve bu proje üzerindeki o kirişleri düzeltebilir misiniz?

Ekli dosyalar

Donatı düzenlemesi yapılan K32 kirişindeki donatı yetersizliği gövde donatısından kaynaklanıyor. Yapılan donatı düzenlemesinde Kiriş mesnet donatıları arttığı için TBDY2018 7.4.1.c.) ye bağlı olarak gövde donatısı ihtiyacı da artıyor. Gövde donatısının adedi/çapı arttırılarak sorun çözümlenebilir.

1757055486220.png

Kiriş kapasite oranının aşılmasıyla ilgili aşağıdaki verilen bağlantıları inceleyebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bahsettiğiniz gövde donatısı ile ilgili çözüm sadece bodrum kattaki kirişlerimde işe yarıyor. Yoksa normal kat kenar akslarında yer alan mesela K69-K70-K71 hattı için yönlendirdiğiniz linkteki gibi fiber model tanımı ile bağış artışı veya ebat büyütmesi dahi yapıldığı halde çözüme kavuşmuş değil. Asıl olarak burada bir desteğe ihtiyacım var.

Geri