DD1, DD2 veya DD3 seçiminin performans ile Bağlantısı

MevlutYuca

Yeni Üye
Bina Önem Katsayısı: 1,5
BKS : 1
SDS: 1,261
DTS: 1a
BYS: 6

Bu şartlara göre mevcut bir yapının performans analizi gerçekleştirilmek üzere Tablo 3.4.c tablosuna göre
DD-3 için SH (ŞGDT) ve DD1 için KH (ŞGTD) performans hedefleri belirlennmiştir.

Programda Analiz ayarlarında bu seçimler yapılarak gelinen son noktada ise c tablosunu seçemiyorum. 3.4.a maddesi zorunlu oluyor. Bu durumda nonlineer analizde de bu seçenekler ile ilgil bir değişiklik seçeneği yok. Prohram bu ayrımı yapabiliyor mu? Bir yerde eksik mi yapıyorum?

Tablo3.pngSeçimler.PNG
 
Sihirbaz yeni yapılacak binaları düşünülerek hazırlanmıştır.
Çoğu kişinin aklı karışıyor performans değerlendirmesi yapacağı zaman. Haksız da sayılmazlar.
Sihirbaz kullanmadan eskisi gibi Analiz Ayarları penceresinden deprem düzeyini değiştirip pencereyi tamam deyip kapatın.

Aşağıdaki videoyu izleyin.​


İki yıl önce portal üzerinden bazı notlar paylaşmıştım. Bunlar yapılırsa daha anlaşılır olur. Buradan da paylaşayım:

1-) Doğrusal performans veya nonlineer analizine tıkladığımızda açılan pencerede deprem düzeyi ve sağlanması gereken performans hedefi seçenekleri gelmeli ve deprem düzeyi seçildiğinde performans hedefi de otomatik olarak belirlenmeli ama istenildiğinde kullanıcı da değiştirebilmeli. Seçilen performans seviyesi sağlanmadığında böylece uyarı verilebilir. Bu şekilde daha derli toplu olacağını düşünüyorum.

2-) NL raporunda genel rapor başlığı altında da deprem düzeyi, Ss, S1 vs gibi değerler, sağlanması gereken performans düzeyi gibi bilgiler de basılmalı. Çünkü bu şekilde rapora baktığımda hangi düzey için hesap yapılmış anlaşılmıyor. Doğrudan malzeme bilgileri geliyor. Bir özet sayfası çok yararlı olur.
 
Geri
Üst