Devrilme Momenti Asmolen Strafor

mkalpkiray

Yeni Üye
herkese kolay gelsin. proje de müteahhit özellikle asmolen köpük istemiş. devrilme momentiyle alakalı yapabileceğim bir şey var mı acaba? piyasa da asmolen olarak köpük çözünce kaset gibi davranıyor proje ve devrilme momenti sorunu çıkarmıyor deniliyor. asmolen strafor olunca ayrı bir yük hesabı mı oluyor ya da başka bir şekilde mi çalışıyor döşeme anlamadım ben. yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

  • şevket.cde
    2.6 MB · Görüntüleme: 12
Asmolen köpük yangın yönetmeliğine aykırıdır. Statik projede bunu yaparsanız ve ilerde yangından ötürü bir can veya mal kaybı olursa sorumlu tutulabilirsiniz.

"piyasa da asmolen olarak köpük çözünce kaset gibi davranıyor proje ve devrilme momenti sorunu çıkarmıyor deniliyor." Daha mühendis tabiri ile asmolen döşeme boşluklarını strafor ile kaplamak tuğla ile kaplamaktan çok daha hafif olacağı için deprem yükü otomatik olarak azalır.

Projenize bakmadım. Ancak devrilme momenti genelde taşıyıcı sistemin bütünü ile alakalı bir sorundur.
 
piyasa da asmolen olarak köpük çözünce kaset gibi davranıyor proje ve devrilme momenti sorunu çıkarmıyor deniliyor.
inşaat mühendisi hesap adamıdır piyasa hurafeleri ile hareket etmez.
projenizde modelleme hataları var, tbdy 2018 asmolen binaları cezalandırdığı için asmolen yaparsanız devrilmeyi kurtaramazsınız, kurtarmak isterseniz çok fazla perde ilavesi yapmalısınız.
kaset çözüm yapmanız daha uygun.
 
Geri
Üst