Dilatasyonlu yapıların analizi

fevzibediz

Yeni Üye
Merhabalar, Mevcut ve 2 dilatasyonlu bir yapıyı ideCAD ortamında dwg alabilmek için birlikte modelledim. Yapıları doğrusal performans analizini yapabilmek için modelleri dilatasyonlardan ayırıp blok bazında kaydettim. Farklı dilatasyonların kat yükseklikleri farklı olduğu için modelleme esnasında kat seviyelerini bir parçaya göre verdim. Diğer parçalarda bulunan elemanları döşemeden döşemeye + - kot vererek modellemeyi tamamladım. Dilatasyondan ayırdıktan sonra analize sokmadan önce her parçanın kat seviyelerini yeniden ayarlamak gerekir mi? yoksa kat seviyesi ne olursa olsun analizlerde döşeme kotununa atılan diyafram seviyesini baz alarak mı deprem kuvveti vb. yükleri verip ilerliyor.
 
farklı dilatasyonların kat yükseklikleri farklı olduğu için modelleme esnasında kat seviyelerini bir parçaya göre verdim. diğer parçalarda bulunan elemanları döşemeden döşemeye + - kot vererek modellemeyi tamamladım. dilatasyondan ayırdıktan sonra analize sokmadan önce her parçanın kat seviyelerini yeniden ayarlamak gerekir mi?
Her bir modelin kendi kat seviyesinde kendi kat yüksekliğinde tanımlanması uygun olacaktır.

Sorularınızı sorarken proje göndermeniz her daim daha sağlıklı cevaplar vermemezi sağlar. Bu sebeple soru ne olursa olsun projenizi göndererek sorarsanız çok daha uygun yanıtlar verebiliriz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhabalar, mevcut ve 2 dilatasyonlu bir yapıyı idecad ortamında dwg alabilmek için birlikte modelledim. yapıları doğrusal performans analizini yapabilmek için modelleri dilatasyonlardan ayırıp blok bazında kaydettim.
Bu yaptığınız işlem performans analizi açısından uygun bir işlemdir. Sebebini açıklamaya çalışacağım.

Performans analizi yaparken dilatasyonlu yapıları ayrı ayrı dosyalarda modellemeniz ve o şekilde yapıyı performans değerlendirmesine tabii tutmanızı öneriyoruz. Çünkü performans değerlendirmesi yapılırken eleman sayılarının yüzdeleri ile değerlendirme yapılmaktadır (TBDY 15.8). Farklı dilatasyonlar prensip olarak farklı binalar olduğundan performans değerlendirmesi yapılırken farklı dosyalarda bu binaların modellenmesi uygun olur.

1695282662854.png


Saygılarımla...
 
Geri
Üst