Doğrusal Performans Analiz sonuçlarında Güçlendirme Perdeleri Gevrek Eleman (Kesme Kuvvetleri Çok yüksek)

fevzibediz

Yeni Üye
Merhabalar, mevcut bir binada güçlendirme yapıldıktan sonra doğrusal performans analizinden elde edilen sonuçlarda güçlendirme perdeleri gevrek eleman olarak gözüküyor. Manto yaptığım kolon elemanlarında da bu sorun var. Perdelerde donatı adet çap aralık verilerini değiştirmeme rağmen güçlendirme perdelerini gevreklikten çıkartamadım. Mantolanmış kolonlarda da aynı durumda. Güçlendirme elemanlarının yerini görebilmeniz için ekte kat kalıp fotoğrafını gönderdim. Modeli inceleyebilmeniz için eke modeli de ekliyorum.

Doğrusal performans analizi yerine sabit tek modlu itme analizi yaptığım zaman elemanlarda kesme kontrolünde sünek olduğu gözüküyor. Yapıyı doğrusal performans ile çözmek durumundayım.
Doğrusal performans analizinde gevrek elemanlar için önerileriniz nelerdir.
 

Ekli dosyalar

  • ideforum.png
    ideforum.png
    67.4 KB · Görüntüleme: 45
  • güçlendirme perdesi.png
    güçlendirme perdesi.png
    62 KB · Görüntüleme: 45
  • güçlendirme perdesi nonlineer.png
    güçlendirme perdesi nonlineer.png
    64.4 KB · Görüntüleme: 44
  • deneme.cde
    4.8 MB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
Bir katta farklı kotta bulunan döşemelerde aşağıdaki resimde gösterdiğim "rijit diyafram oluşturma" seçeneğinin seçilmesi uygun olacaktır. Bir katta farklı kotta bulunan tüm döşemeler için bunun yapılması gerekiyor. Örnek olarak aşağıda gösterdiğim eğik döşemeler veya 3. katta bulunan farklı kotlardaki döşemeler gibi...

1691581057254.png

Bu uygulandığında perde kesme kuvvetleri daha uygun ve beklediğimiz değerlere ulaşacaktır.

Saygılarımla...
 
Geri
Üst