Merhaba;
Subasmanı ayrı bir kat olarak girerseniz döşemeleride daha rahat tanımlayabilirsiniz. Dilerseniz bu döşemelerdeki donatı tipini hasır olarakta seçebilirsiniz.
Mevcut durumda döşemelerede kot vererek tanımlama yapabilirsiniz.
Saygılarımla.
Projenizde veri girişine yönelik bir sorun görünmüyor.Bende yeni kat planı ekleyerek çözüm yaptım ide ve mimari projeyi göndersem acaba doğru yapmış mıyım yardımcı olabilir misiniz
Merhabalar, statikbrk isimli kullanıcının vermiş olduğu örnek projeye bakarsak su basman perdeleri mevcut fakat dolgu üzeri döşeme mevcut değil bunu proğram üzerinden hasır donatılı beton olarak nasıl tanımlayabiliriz, yardımcı olabilrmisiniz ?Merhaba;
Subasmanı ayrı bir kat olarak girerseniz döşemeleride daha rahat tanımlayabilirsiniz. Dilerseniz bu döşemelerdeki donatı tipini hasır olarakta seçebilirsiniz.
Mevcut durumda döşemelerede kot vererek tanımlama yapabilirsiniz.
Saygılarımla.
Hasır donatı beton (grobeton) konstüktif bir elemandır, yapıya ait bir eleman değildir. Bu sebeple modelde tanımlanmaması gerekir. İki boyut çizim araçlarını kullanarak çizim detaylarında gösterimini yapabilirsiniz.Merhabalar, statikbrk isimli kullanıcının vermiş olduğu örnek projeye bakarsak su basman perdeleri mevcut fakat dolgu üzeri döşeme mevcut değil bunu proğram üzerinden hasır donatılı beton olarak nasıl tanımlayabiliriz, yardımcı olabilrmisiniz ?
Ben bu kolonlarımı "kısa kolon" olarak tanımlasam sistem zaten ona göre dizayn yapmayacak mı? İllaki kolondan ayırmam mı gerekiyor? İkisi de olabilir ise bu durumda hangisini tercih etmek mantıklıdır, bu konudaki yorumunuz nedir? "Perdeleri kolondan ayırmak" ya da "kolonlara kısa kolon dizaynı yapmak" hangisi tercih edilmeli sizce?kısa kolon oluşumunu engellemek için yerinde uygulamak koşuluyla subasman perdelerini kolon ve taşıyıcı perdelere bağlanmayacak şekilde modelleme yapabilirsiniz. Kolon ile perdeler arasına strafor gibi yalıtım malzemeleri konularak uygulama yapılmaktadır.
Forum sayfasındaki açıklamaları inceleyin