Son kullanıcı ve upgrade fiyat listeleri 15 Haziran 2025 tarihine kadar geçerlidir. Bu tarihten sonra yeni fiyatlar geçerli olacaktır.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

donatı tasarım kuralları-perde sürtünme ve kesme hatası

merhabalar meslektaşlarım
yeraltı otopark projemde 2.kısım için çalışıyorum ve K94 kirişinde kolon gibi donatı tasarım kuralı sağlanamadı uyarısı alıyorum kirişte ilave donatı yok sorunu çözemiyorum ... bir diğer durum ise P24-25 perdelerinde sürtünme ve kesme hatası alıyorum donatılarını artırdım boyutu da daha fazla büyütmek istemedim başka bir çözümü olan var mı ? önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Onları düzenleyeceğim bu proje iki part çözüldü bu ikinci part ve ilk bölümün simetrisi olmasına rağmen program farklı hatalar veriyor şuan onlar üzerinde çalışıyorum ilgilendiğim konu ile ilgili bir tavsiyeniz var mı

P25 perdesi rampa döşemesini bağlamak için kullandığınız perde olarak gözüküyor.
2-3 cm yüksekliğinde olduğu için büyük ihtimalle bu perde yerinde yapılmayacaktır.
Rampanın temele bağlanan ucunda üst katlarda olduğu gibi Merdiven (rampa) kullanılarak direkt temele bağlayabilirsiniz.
Bu şekilde modelleme yaparsanız bu perde silinebilir.
1749547181565.png

Bu perdeye negatif kot verdiğiniz için üst kattaki rampanın ucu boşta. Bu kısıma kiriş tanımlayınız.
1749547850407.png

RAdye temellerde sol ve sağ ilave donatı kullanılmamalıdır.
Temel donatıları ilaveler ile birlikte kilitlenmiş. İlaveleri silin alt ve üst donatı için kullanmak istediğiniz donatıyı belirleyin. veya ilk aşamada kilitleri kaldırıp programın seçimine bırakın

1749549631568.png

As(-) hatası verilen ilave bölgesi bu perdenin köşesinde gözüküyor. Modeli düzelttiğinizde bu sorunda düzelebilir.
1749550069406.png

RAdye temellerde sol ve sağ ilave donatı kullanılmamalıdır.
Temel donatıları ilaveler ile birlikte kilitlenmiş. İlaveleri silin alt ve üst donatı için kullanmak istediğiniz donatıyı belirleyin. veya ilk aşamada kilitleri kaldırıp programın seçimine bırakın

Ekli dosyayı görüntüle 52194

As(-) hatası verilen ilave bölgesi bu perdenin köşesinde gözüküyor. Modeli düzelttiğinizde bu sorunda düzelebilir.
Ekli dosyayı görüntüle 52195
çok teşekkür ederim Yasin Bey

Geri