V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Donatı uyumsuzluğu

Datası elimde olan bir projeyi 8.62 versiyon ile raporunu alıyorum. Aynı dosyayı 11.22 ile kayıt edip donatıları kitledikten sonra nonlineer analiz yaparak rapor alıyorum ama belediye aynı dosyayı kullanmama rağmen donatıların uyumsuz olduğunu söylüyor sanırım 2018 yönetmeliğinden sonra yazım şeklinin değişmesinden dolayı buna nasıl bir çözüm bulabilirim

Datası elimde olan bir projeyi 8.62 versiyon ile raporunu alıyorum. Aynı dosyayı 11.22 ile kayıt edip donatıları kitledikten sonra nonlineer analiz yaparak rapor alıyorum ama belediye aynı dosyayı kullanmama rağmen donatıların uyumsuz olduğunu söylüyor sanırım 2018 yönetmeliğinden sonra yazım şeklinin değişmesinden dolayı buna nasıl bir çözüm bulabilirim

Buradaki uyumsuzluktan kasıt kolon enine donatılarının gösteriminin farklılığı olduğunu sanıyorum. Bu duruma göre cevap vereceğim.

DBYBHY 2007 ile TBDY 2018 arasında donatı gösterimin farklılığından kaynaklanan bir durum. Aşağıdaki resimde 8.62 ile 11.22 versiyonlarının enine donatı gösterimi mevcut. TBDY 2018 kolon orta bölgesinde bindirmeleri yaptığı ve bu bölgede ayrıca enine donatı koşulları uyguladığı için etriye gösteriminde orta-ek bölgesi olarak ayrı bölüm konulmuştur. Tutarsızlık bu noktadan kaynaklanıyor.

1773050248915.png

DBYBHY 2007 'ye göre yapılmış bir projede donatıların ilgili yönetmelikle uyumlu gözükmesi için kolon ayarlarından aşağıdaki seçeneği kullanabilirsiniz.

1773050387867.png

Saygılarımla...

Bu şekilde bile yapsak kolon düşey açılım detayları alınınca etriye sayısı farklı çıkıyor ve belediye o şekilde yapmamızı istiyor ama sanki bu seferde proje ana dataya uygun olmuyor

Geri