Kontur şeçerek döşeme oluştur bu komut için ide kılavuz kitabında yapıldığı yazılmış.
forumiçin.cde projesinde Zemin katta 1-11-12-13 akslarında kiriş tanımlanmamış. Bu sebeple döşemelerin birçoğu konsol olarak çalışıyor. Ayrıca aşağıda işaretlediğim kirişler de konsol olarak çalışmaktadır. Bütün döşemelerin yükünü bu kirişler aldığı için göçme durumu çıkması oldukça normaldir. Burada mevcut yapıda kolonlar arasında kiriş veya perde olması gerektiğini düşünüyorum. Doğrusal performans analizi koşullarının sağlanmaması normal gibi gözüküyor.Bu projede nonlineer analiz yaparken sınırsız düğüm noktası hatası alıyorum inceleyebilir misiniz sebebini. doğrusal performans analizinde eko değerlerini sağlayamadığım için nonlineer e geçtim fakar analiz yapamıyorum.
Bunu da incelemenizi istiyorum aynı proje arkadaşımın sta4cad de kontrollü hasarı sağlarken bende hala göçme durumunda hatta kiriş donatı alanlarını daha da arttırdım ona rağmen doğrusal performans analizi yaparken sorun çıkıyor. kolona manto koyduysamda kolon göçme bölgesinde gösteriyor. temeller taş hatıl. soldaki yapı da yığma duvar çıkılmış +0.00 kotuna kadar. donatıları kitlemediğim zaman 200 e kadar donatı atabilliyor kendim düzenliyorum.kolon mantolarında donatıları çapraz atamıyorum. bu konularda bilgilerinizi ve görüşlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.mail adresinizi paylaşırsanız size statik röleve ve karot, sıyırma sonuçlarını gönderebilirim şimdiden teşekkür ediyorum.
muhtemelen proje de temel yok, temel tanımlamalısınız.Çok teşekkür ediyorum oldukça açıklayıcı olmuş ben duvar olarak tanımlayıp taş yığma yüklerini girerek yğma yapı olarak değerlendirmeye çalıştım, 1-11-12-13 akslarında kiriş yapıda mevcut değil. k23 kirişi direk taş duvara saplanıyor. Programa yığma yapı analizi gelirse oldukça iyi bir gelişme olacaktır idecad adına teşekkür ediyorum iyi günler. kolonda düşey donatıların atılmamasının sebebi ne olabilir?
temel var şükrü bey 76 yapımı bina gerçekten durumu vahimmuhtemelen proje de temel yok, temel tanımlamalısınız.