Duvar üzerine Döşeme çizemiyorum

Sahiin

Üye
4 kenarı Duvar olan modelimin üzerine döşeme çizemiyorum bu konud ayardımlarınızı bekliyorum illa kiriş dönüp onları seçerek atabiliyorum mevcut yapımda 4 tarafı taş duvar.
 
Son düzenleme:
Duvar üzerine döşeme tanımlayamazsınız. eğer bunu yığma yapı çözmek için istiyorsanız, programda yığma yapı tasarımı yapılmamaktadır.
Aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Bu projede nonlineer analiz yaparken sınırsız düğüm noktası hatası alıyorum inceleyebilir misiniz sebebini. doğrusal performans analizinde eko değerlerini sağlayamadığım için nonlineer e geçtim fakar analiz yapamıyorum .
 
Bunu da incelemenizi istiyorum aynı proje arkadaşımın sta4cad de kontrollü hasarı sağlarken bende hala göçme durumunda hatta kiriş donatı alanlarını daha da arttırdım ona rağmen doğrusal performans analizi yaparken sorun çıkıyor. kolona manto koyduysamda kolon göçme bölgesinde gösteriyor. Temeller taş hatıl. soldaki yapı da yığma duvar çıkılmış +0.00 kotuna kadar. Donatıları kitlemediğim zaman 200 e kadar donatı atabilliyor kendim düzenliyorum.Kolon mantolarında donatıları çapraz atamıyorum. bu konularda bilgilerinizi ve görüşlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.Mail adresinizi paylaşırsanız size statik röleve ve karot, sıyırma sonuçlarını gönderebilirim şimdiden teşekkür ediyorum.
 

Ekli dosyalar

  • Forumiçingüçlendirilmiş.cde
    551.8 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Son olarak Kolon Boyuna Donatılarını eksik atıyor belli bir yükseklikten sonr atmaya başlıyor programlamı ilgili sıkıntılar var yardımcı olmanızı bekliyorum.

sda.png
 
Bu projede nonlineer analiz yaparken sınırsız düğüm noktası hatası alıyorum inceleyebilir misiniz sebebini. doğrusal performans analizinde eko değerlerini sağlayamadığım için nonlineer e geçtim fakar analiz yapamıyorum.
forumiçin.cde projesinde Zemin katta 1-11-12-13 akslarında kiriş tanımlanmamış. Bu sebeple döşemelerin birçoğu konsol olarak çalışıyor. Ayrıca aşağıda işaretlediğim kirişler de konsol olarak çalışmaktadır. Bütün döşemelerin yükünü bu kirişler aldığı için göçme durumu çıkması oldukça normaldir. Burada mevcut yapıda kolonlar arasında kiriş veya perde olması gerektiğini düşünüyorum. Doğrusal performans analizi koşullarının sağlanmaması normal gibi gözüküyor.

1636962972814.png
İtme analizinde analiz yapmak için, itme analizi ara adımlarında yapılan ikinci mertebe etkilerini doğrusal kabul edebilirsiniz. Bu seçenek ilk adım hariç itme analizinin ara adımlarında ikinci mertebe etkilerini doğrusal alır.
1636963227246.png

Bunu da incelemenizi istiyorum aynı proje arkadaşımın sta4cad de kontrollü hasarı sağlarken bende hala göçme durumunda hatta kiriş donatı alanlarını daha da arttırdım ona rağmen doğrusal performans analizi yaparken sorun çıkıyor. kolona manto koyduysamda kolon göçme bölgesinde gösteriyor. temeller taş hatıl. soldaki yapı da yığma duvar çıkılmış +0.00 kotuna kadar. donatıları kitlemediğim zaman 200 e kadar donatı atabilliyor kendim düzenliyorum.kolon mantolarında donatıları çapraz atamıyorum. bu konularda bilgilerinizi ve görüşlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.mail adresinizi paylaşırsanız size statik röleve ve karot, sıyırma sonuçlarını gönderebilirim şimdiden teşekkür ediyorum.

Yukarıda anlattığıma benzer durum Forumiçingüçlendirilmiş.cde projesi için de geçerlidir. Burada göçmenin temel sebebi K23 kirişinin konsol çalışması ve bütün döşeme D29 döşemesinin tamamını ve D24 döşemesinin yaklaşık yarısını taşımaya çalışmasıdır. Bu sebeple göçme çıkması normal gözükmektedir. Bu yapıyı yığma olarak modellemeye çalışıyorsunuz ancak yığma yapılar için performans değerlendirme programda mevcut değildir. Burada perdeler girerek elastisite modulü değiştirmek gibi işlemlerin yapılması yalnızca analiz sonuçları için doğru sonuçlar verecektir. Ancak performans analizi ve performans değerlendirmesi taşıyıcı sistemin türüne göre yapılır. Bu sebeple yığma yapılar 15.8.8 'e göre belirlenmelidir. Ancak bu değerlendirme programda henüz bulunmamaktadır.

1636963711759.png
Saygılarımla...
@sertacsahin
 
Çok teşekkür ediyorum oldukça açıklayıcı olmuş ben duvar olarak tanımlayıp taş yığma yüklerini girerek yğma yapı olarak değerlendirmeye çalıştım, 1-11-12-13 akslarında kiriş yapıda mevcut değil. k23 kirişi direk taş duvara saplanıyor. Programa yığma yapı analizi gelirse oldukça iyi bir gelişme olacaktır idecad adına teşekkür ediyorum iyi günler. kolonda düşey donatıların atılmamasının sebebi ne olabilir?
 
Çok teşekkür ediyorum oldukça açıklayıcı olmuş ben duvar olarak tanımlayıp taş yığma yüklerini girerek yğma yapı olarak değerlendirmeye çalıştım, 1-11-12-13 akslarında kiriş yapıda mevcut değil. k23 kirişi direk taş duvara saplanıyor. Programa yığma yapı analizi gelirse oldukça iyi bir gelişme olacaktır idecad adına teşekkür ediyorum iyi günler. kolonda düşey donatıların atılmamasının sebebi ne olabilir?
muhtemelen proje de temel yok, temel tanımlamalısınız.
 
Forumiçingüçlendirilmiş.cde projenizde

Aşağıda resimde görülen perdeleri kot vererek üst katla birlikte tanımlamışsınız. 1.Kattaki perdelerde negatif kot verilerek zemin kat ile birlikte tanımlanmış
Perdeleri kat hizasında bölün. Her kat için perdeleri ayrı tanımlayın.

1636970384814.png
1636972151617.png

Kiriş üzerine perde tanımladığınız için ara katta mesnet oluşmuş. Kiriş üzerine perde tanımlanamaz.
Not: Tanımladığınız perdeler güçlendirme perdesi olarak gözükmüyor.
Eğer güçlendirme perdesi ise kiriş üzerine tanımlanabilir. Perde ayarları / Donatı tasarımı sekmesinde "güçlendirme perdesi" opsiyonu seçilmeli

1636970536645.png

Zemin katta kirişler döşeme kenarı ile çakışıyor. Geometri kontrolünde hata olarak verilen bu döşeme kenarı objelerini silin.
1636971351435.png

Alt kattaki dairesel kolonun üzerine dairesel kolon sınırlarını aşan dörtgen kolon tanımlanmış kontrol ediniz.

1636972431581.png

Kolon mantolarının düşey donatılarının temel üstünden itibaren çizilmesi ve ankraj donatılarının çizilmesi ile ilgili istek notlarımızdadır.
Şuan siz 2B çizim araçları ile düzenleyebilirsiniz.
 
teşekkürler orda kiriş yok sol taraftaki yapıda bodrum kat döşemelerinin hepsi taş üzerine bağlı aynı çizimdeki gibi o yüzden döşeme kenarı ile döşeme tanımlıyorum o konuda yığma sistem olmadığı için oluşuyor. dairesel kolon üzerine dikdörtgen kolon mevcut yapıda var. ankraj donatılarıyla ilgili notlarınızı paylaşır mısınız perde başlıklarına da çok sık donatı atıyor . güçlendirme için yeterli rot aralıklarınızı ve manto donatılarını incelemek istiyorum.
 
Geri
Üst