DUVAR BİRLEŞİMLERİ

merhaba,
1-yay duvar,eğrisel duvar ve dairesel duvarlar,düz duvarlarla duvar birleştir komutu ile birleşmiyor.2-iki duvar(eğik olan iki duvar birleşimlerinde oluyor) bazen çok uzaklarda birleşiyor,düzeltiyom yine kendiliğinden birleşiyor.sorunu halletmek için iki duvarı birbirine dokundurmadan bırakmak zorunda kalıyorum.
 
Merhaba sorularınızla ilgili olarak
1-Bahsettiğiniz özellikler şuan ideCAD Mimari içerisinde yok,
2-Bahsettiğiniz özel durumları bize proje olarak yollayabilirseniz, bu durumları düzeltme yönünde çalışmalarımız olabilir.

İyi çalışmalar.
 
Merhaba,
Gönderdiğiniz projede zemin kattaki duvarın uzama durumunu, projede işaretli duvara, Değiştir/Obje Edit/Obje Trim Yöntemi komutunu uygulayarak ortadan kaldırabilirsiniz. Obje trim yöntemi değiştirilerek hatalı trimlenmiş duvar kesişimleri normale döndürülür.

İyi çalışmalar
 
ekte gönderdiğim planda ki duvar birleşimlerinde sorun yaşıyorum.daha önce söylediğiniz obje trim yöntemi komutu da işe yaramıyor.ya da ben yapamıyorum.yardımcı olursanız sevinirim.
 
Re: duvar birleşimleri

Sayın erturan,

Ekteki örnek projede işaretlediğiniz yerleri düzelttim ancak sorunlu olan başka kesişim noktaları da var. Eklediğim örnek dosyası size bazı fikirler verebilir. Buna göre projenize devam edebilirsiniz.

Duvar tanımlarken dikkat edilecek hususları sıralarsak:

1. Duvar düğüm noktalarının konumu : Aynı noktada birleşecek olan duvarların düğüm noktalarını da aynı doğrultuya denk gelecek şekilde düzenleyin. Örneğin yatay yönde bir duvarı alttan çizerken, onun devamına denk gelen başka bir duvar da alttan tanımlanmalı. Birbirini takip eden tüm duvarın düğüm noktaları birbirlerine denk gelecek şekilde aynı hat üzerinde olmasına dikat edilmeli.

2. Mahaller ancak düğüm noktalarıyla birbirine bağlanmış duvarlara tanımlabilirler. Duvarlar kapalı bir alan oluşturulacak şekilde düzenlenmeli. Bunu sağlamak için duvar konumları öncelikle kendi düğüm noktalarını birbirleriyle birleşecek şekilde çizilmeli. Örneğin üsten tanımlayacağınız bir duvar, diğer duvarın düğüm noktasına denk gelmiyorsa o duvarın konumu kaydırıp alttan tanımlamak uygun olacaktır.

3. Gelişmiş yakalama modu gerekli hallerde kullanın. Gelişmiş yakalama ile duvarın ikincil düğüm noktalarına veya onun yakınında bulunan başka bir objenin düğüm noktasına atlayabilirsiniz. Duvarları tanımlarken sadece düğüm noktası atla komutunu kullanınız ve gerekli olduğu durumlarda açmanızı öneririm. Hatta kullanmadığınız objelerin katmanları ya kapatabilir ya da kilitleyebilirsiniz.

4. Mahal yerleşmeyen mekanların duvar kesişimlerinde sorun olmuş demektir. Gerekirse uç noktası edit komutunu kullarak duvar düğüm noktalarının üst üste binmesini sağlayabilirsiniz.

5. Duvar birleşimlerinin doğru yapılıp yapılmadığı birleşim noktalarındaki trimlemelere bakılarak anlaşılır. Eğer birleşim noktalarında sıva ve duvar çizgileri birbirlerini gerektiği gibi tamamlıyorsa birleşimde herhangi sorun yok demektir. Obje trim yöntemi kolon-duvar kesişim sorunlarını giderebilir ancak trimler düzgün olmuyorsa duvar-duvar veya varsa kolon-duvar düğüm noktaları birbirlerine denk gelmiyor demektir.

6. Duvarların tanımları bitirilip mahaller yerleştirildikten sonra kolon tanımlarını yapabilirsiniz. Eğer kolonları duvarlarla birlikte tanımlıyorsanız önce kolonu yerleştirip sonra duvarı kolona tanımlamanız size kolaylık sağlayacaktır. Duvar kolonun herhangi bir noktasından bağlanabilir. Bu aşamada gelişmiş yakalama modunu açabilirsiniz.

Kolay gelsin...
 
Geri
Üst