V11.13 kullanıma sunulmuştur.

DWG İMPORTTA ZORLUK ÇEKİYORUM

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan btemel52
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
EKTEKİ DWG DOSYASINI TEK PLANA İNDİRGEDİĞİM HALDE İDE YE İMPORT EDEMİYORUM İMPORT EDERKEN
YENİ PROJE AÇIPTAMI İMPORT EDELİM.YOKSA YENİ PROJE AÇMADAN MI?
DOSYAYI TEK PLAN İLE ÖRNEĞİN ZEMİN KAT PLANI OLARAK İMPORT ETTİĞİM DE DOSYA KAYBOLUYOR BİR TÜRLÜ DOSYAYI EKRANA
GETİRİP ÜÇ BOYUTLU HESAPLAMAK İÇİN OBJELERİ GİREMİYORUM
SİZDEN RİCAM DOSYAYI GÖNDERİYORUM BU DOSYAYI İMPORT EDİLECEK DURUMDA BANA GÖNDERİRSENİZ MEMNUN OLURUM
VE İMPORT EDMEYİŞİMİN SEBEBİDE NEDİR ACABA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Üstat şimdi mimaride çok parça var yani düzlemde noktasal çizimler var o nedenle ide bunların hepsini algılıyor. Yapman geren mimaride biraz çalışmak. Kat planlarını koordinat düzleminde A ve 1 aksının kesişim noktasını 0,0,0 noktasına taşımalısın. line komutunda 0,0,0 yaz enter tıkla çiz ve 0,0,0 koordinatını bulursun. Sonrasında kat planını patlatarak A ve 1 aksının keşisim noktasını 0,0,0 taşı. Ben ide 6 da import edince layer özelliklerini kaybettiğini gördüm çizgi scale leri bozuluyor yada ben bu ayarları bilemiyorum. O nedenle ben ide5 i kullanıyuorum ide 5 de import edince ölçüler 10 kat büyütmen gerekiyor. Bunlarla ilgili anlattıklarımıda yaptım ekli dosyada. Başka çözümü olan arkadaş varsa bende daha iyi ve kolayını öğrenmek isterim. İyi çalışmalar.

Sn. btemel52,
dwg dosyasınızın import edildikten sonra görülmeme sebebi Autocad'de çiziminizin çok çok uzağına bazı objelerin muhtamelen yanlışlıkla çizilmesi veya kopyalanması. Uzaktaki bu çizimler, zoom çizim sınırını bu çizimleri de görebilecek kadar uzaklaştırıyor dolayısıyla sizin kat planlarınız nokta kadar görünüyor. Ekteki dosyada bunları temizleyip, 1. ve 2. kat planı açıp, dwp çizimleri uygun katlara yerleştirerek sizin için düzenledim. Bu tarz bir durumla tekrar karşılaşmanız halinde düzenleme yapabilmeniz için yaptığım işlemleri sırasıyla yazıyorum.
* import dwg.
* Nokta şeklinde görünen çizimi zoom pencere ile görünceye kadar yaklaş.
*Seçim penceresi açarak çizimi seç. (hepsini seç yapmayın, silmek istediğimiz uzaktaki objeler seçilsin istemiyoruz)
*Sonra seçimi ters çevir ikonuna basın (böylece uzaktakiler seçilmiş olacak) ve delete yapın. (uzaktakileri sildik)
*Şİmdi zoom çizim yaptığınızda sadece çiziminiz görünecek.
*Bir objeyi ölçün. 100 kat büyük olduğunu göreceksiniz. Ölçekle komutu ile 100 kat küçültün. (1 olan ilk değeri 0.01 yaparak)
*Hepsini seçin. Taşı komutuna girip baz nokta verin ve koordinat kutusuna x=0 enter, y =0 enter yapın. Çizim verdiğiniz baz noktadan (0;0) koordinatına taşınacak.
*Tekrar zoom çizim yapın.
(not: ekteki cde dosyası 6.054 formatındadır.)

Arzu hanım,
birde şu dwg ye bakarmısınız ben tek renk olarak çizilen dwg sini açıyorum ama renklendirilmiş ve kalem kalınlığı verilmiş halini import edemiyorum. neden olabilir. dwg ve dxf dosyası olarak panoya yapıştıramadığım için rar dosyası olarak gönderdim.

saridurmus":123pi0x1' Alıntı:
Arzu hanım,
birde şu dwg ye bakarmısınız ben tek renk olarak çizilen dwg sini açıyorum ama renklendirilmiş ve kalem kalınlığı verilmiş halini import edemiyorum. neden olabilir. dwg ve dxf dosyası olarak panoya yapıştıramadığım için rar dosyası olarak gönderdim.

Merhaba

Dwg dosyanızı 6.0054 versiyonda import edebildim. Import biraz uzun zaman alıyor , sanırım ondan dolayı import edilemediğini düşünmüşsünüz.

İyi çalışmalar

saridurmus":21o87evy' Alıntı:
Arzu hanım,
Merhaba dwg dosyasınızı programda import ettikten obje parçala komutu ile tüm objeler parçalandı. Referans ölçekle komutu ile 100 kat küçültülüp orijin noktasına taşındı. Ve daha sonra her çizim kendi içinde bloklandı. Proje ektedir.

Levent bey bana problemi söylermisiniz. Aynı proje tek kalemle hazırlamışlar onu rahatlıkla açtım ama bunu açtıgımda idenin kendeisini kapatacagını yazıyor e bana kapattırıyor. başka projelerde bir yol izlemem için soruyorum

Sn Sarıdurmus,
dediğiniz gibi çizgi rengi ve kalem kalınlığı dışında, açamadığınız ve rahat açtığınız dosya tamamen aynı ise diğer dwg'yi de gönderin, test edelim .Başka şekilde arada bir fark olup olmadığını anlayamayız. "Teknik ofisimizde 3 ayrı bilgisayarda da dwg dosyanız import edilebildi. (konfg. bağlı olarak 45 sn ile 2 dk 10 sn arasında) hata verip kapanma durumu olmadı. "

Arkadaşlar
dosyaları size gönderiyorum. içinde üç cizim var sadece tek renk kalem kalınlıkları verilmemiş olanı yaklaşık 1.5 dk bekledikten sonra açılıyor. Diğer ikisi ise (Kalem kalınlıkları ve renklendirilmiş) açılmıyor ve hata veriyor. iyi çalışmalar.

Merhaba;
Siyah beyaz olan çizim 15sn gibi bir sürede yükleniyor.
Renkli çizimler ize 25-30sn gibi bir sürede sorunsuz olarak yükleniyor.
İde dosyalarını ekte gönderiyorum... iyi çalışmalar

o zaman benim bilgisayarın bir porblemi var siyah renklide problem yaşamıyorum ama renklide program kapanıyor.

import etme ve orijine taşıma konusunda uygulama yolum muhendismy ile aynı.bende daha kolay bir yol bilmiyorum.ancak ben geridemi kaldim diye düşünmeden edemedim.autocad 2000 versiyonuna çevirip dosyayı sonra import ediyorum.daha kolay ve sıkıntısız oldugunu biliyorum. zaman zaman mimari objeler de kaymalar yaşanıyor.sanırım herkes yaşıyor bunu.

uygulamada bir fark yok ben de autocad 2004 dwg veya dxf le işlem yopıyorum. bazen import ederken takılıyor.

son zamanlarda acad 2010-2009 ...versiyonlarının taramları vs mimariyi çalışan kişinin gereksiz çizimi yoğunlaştırması import süresini uzatıyor. vista işletim sisteminde işlemci gücünü %100e getirirseniz biraz ısınacak ama hızı 2.5 kat artacaktır. idecad de şu yapılırsa daha hızlı çalışacağına inanıyorum. boş katmanları sil diye bir komut geliştirilmeli(idecad orj katmanları hariç ve-veya liste seçenekli ama kullanılmayan katmanları biz görmeliyiz (katman edit gibi bir komutla) mimariyi çizen biliyor belki ama statik için katman tefriş katmanı önemsiz..), katman değiştirip şu an ben tüm mimariyi aa_mimari katmana alıyorum blok yapıp istediğim gibi açıp kapatıyorum.(yine bir öneri -istediğim katmanı eskiz modundaki gibi soluk halde görebilmek dondurup üzerinde çalışmalak ctrl ile yakalasın ama normalde tutmasın hiç bir ucu su an ben böyle çalışıyorum) şu bir gerçek xp vista çeşitleri makina ram cpu vs ...çok değişkenlik gösteriyor import süresi bazen 3sn sürüyor bazen 30-35dk buluyor ve kullanıcı beklemiyor kilitlendi sanıyor. dwg yi hazırlayanın orjinde çalışmasını veya uçuşan objelerle dolu acad dosyasını hep görüyoruz maalesef çizene istediğimizi anlatamıyoruz bu sebeple idecadde obje parçala sil ve taşı ölçekle yapmak zorundayız (acad sız bir makinada) sanırım import sırasında hızı arttıracak sorular sorulsa örn: orjine alınsın mı-kaç kat küçültsün veya büyütsün(1-2 denemede zaten ölçek anlaşılacak)- tek bir katmana dönüştürülsün mü (standart değil) tek renge dönüşsün mü-taramalar kaldırılsın mı....gibi sonuçta idecad kullanıyoruz ve idecad sahibi biri autocad de almış gibi nerdeyse tüm cad fonkisyonlarını kullanıyor. üstüne mimari veya statik açıdan kullanıyor. bunlar küçümsenemez başarıdır bence bizlerin yapaıcı desteğiyle daha iyi versiyonlara...iyi çalışmalar.

Bir sonraki ara güncellemede (v6.0055) özellikle yoğun 2 boyutlu çizimlerde çalışmayı hızlandıracak optimizasyonlar yaptık. 1-2 hafta içinde size sunacağız. Örnek dwg dosyasının açılması 2dk20 saniyeden 10 saniyeye indirildi. Bu tip hız açısından sıkıntı yaşadığınız durumları bizimle paylaşmaya devam ediniz. Programın birincil amacı Autocad gibi 2 boyutlu yoğun çizimler üzerinde çalışmak olmadığı için bu tip durumlara özel hızlandırmalar yapılması gerekiyor.

2 boyutlu mimari proje okudan aldıgım verilerle yapıyı oluşturduğumda ekte gönderdiğim gibi döşeme sayısınca rijit diyafram oluşuyor. acaba nedendir. projeji ekte sunuyorum.ayrıca planı aldığım dwg dosyasınıda gönderiyorum.

Döşeme eğim açılarınız 5 derece olarak tanımlanmış, o yüzden problem oluşuyor. Herhalde döşemeler tanımlanmadan önce döşeme açısı ayarı 5 derece olarak kalmış. Döşemelerinizi seçip özellikler menüsünden açı ayarını sıfır derece yaparsanız program tek rijit diyafram olarak buluyor.

5 versiyonda çizimi dwg olarak aktarıp autocadde insert ile çağırdığım zaman çizim birimsiz birebir ölçekte geliyordu sorun yoktu, 6 versiyonda çizimi dwg olarak aktarıp autocaddde insert ile çağırdığımda inch biriminde geliyor. aktardığım çizimleri 0,03937..... gibi küçültmem gerekiyo. Bu sorunu nasıl çözebilirim acaba?

idecad te kolon kiriş birleşimi kesme güvenliği B hatası diğer programlarda fazla önemsenmiyor. ide cad de 3 ya da 4 tane kiriş 25 e 50 lik bir kolona saplandığında kaçıklık verilmediğinde B HATASI veriyor diğer programlarda böyle bir hata vermediği gibi kaçıklık vermeden uzun yönde kesit arttırımı ile kuşatılma veya kesme problemi ortadan kaldırılıyor.

diğer programlarda olmayıp idecad de olan nedir? yada idecad bu kısmı daha mı güvenli çözüyor.

teşekkür ederim

Geri