V11.13 kullanıma sunulmuştur.

DWG İMPORTTA ZORLUK ÇEKİYORUM

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan btemel52
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
6 versiyonunda kiriş alt mesnet mevcutlarının azaltılması ile ilgili bir optimizasyon yapıldı, dolayısıyla birleşim bölgeleri daha rahat kurtarır hale geldi. Hem 5 hem 6 versiyonunda hesapla ilgili bir hata olup olmadığını siz de elle kontrol edebilirsiniz. Yönetmeliğin ilgili maddesi 3.5.2 ve birkaç çarpma, toplama ve çıkarma işleminden ibaret. Birleşim bölgesinde sorun olmadığı halde programın hata verdiğini düşündüğünüz bir örnek varsa bizimle paylaşın, inceleyelim.
Ayrıca mesajlarınızı konuları karıştırmamak için alakalı konu başlıklarına atınız. (Yoksa yeni başlık açınız).

Engin Bey merhaba,

enginuy":2c542u4d' Alıntı:
5 versiyonda çizimi dwg olarak aktarıp autocadde insert ile çağırdığım zaman çizim birimsiz birebir ölçekte geliyordu sorun yoktu, 6 versiyonda çizimi dwg olarak aktarıp autocaddde insert ile çağırdığımda inch biriminde geliyor. aktardığım çizimleri 0,3937..... gibi küçültmem gerekiyo. Bu sorunu nasıl çözebilirim acaba?
sorunu biraz daha açabilir misiniz? Tariflediğiniz şekilde yapıldığında problem oluşmuyor. Adım adım yaptıklarınızı, autocad hangi versiyonda açtığınızı ve dwg export ettiğiniz ide dosyanızı (cde veya rar olarak)ve dwg dosyanızı eklerseniz inceleyip size bilgi döneriz.

İyi çalışmalar

merhaba,
ekteki 5 versiyon ide dosyasından çizimi dwg export ettim. 5_versdwg olarak kaydettim. Aynı ide dosyasını 6 vesiyonda açıp dwg export ettim, onu da 6_versdwg kaydettim. Daha sonra "ana dosya"yı açıp bu iki dosyayı da insert-block komutuyla çağırdığımızda 6_versdwg dosyası 5_versdwg dosyasından daha büyük boyutta ekleniyor. "ana dosya" içinde insert ettiğim bu iki çizimde ölçüm yaptığımda 5_versdwg çizimindeki ölçüler programın verdiği ölçüyle tutarken 6_versdwg çizimindeki benim ölçümümün doğru olması için çizimi 0.03937.. ile küçültmem gerekiyor. Bu aradaki fark 100 kat olsa onu rahat çözeriz ama küsüratlı olunca biraz ugraştırıyor.
Teşekkürler

enginuy":grmydac5' Alıntı:
merhaba,
ekteki 5 versiyon ide dosyasından çizimi dwg export ettim. 5_versdwg olarak kaydettim. Aynı ide dosyasını 6 vesiyonda açıp dwg export ettim, onu da 6_versdwg kaydettim. Daha sonra "ana dosya"yı açıp bu iki dosyayı da insert-block komutuyla çağırdığımızda 6_versdwg dosyası 5_versdwg dosyasından daha büyük boyutta ekleniyor. "ana dosya" içinde insert ettiğim bu iki çizimde ölçüm yaptığımda 5_versdwg çizimindeki ölçüler programın verdiği ölçüyle tutarken 6_versdwg çizimindeki benim ölçümümün doğru olması için çizimi 0.03937.. ile küçültmem gerekiyor. Bu aradaki fark 100 kat olsa onu rahat çözeriz ama küsüratlı olunca biraz ugraştırıyor.
Teşekkürler

Engin bey merhaba,

5 ve 6 versiyondan export ettiğiniz dwgleri Autocad 2004 versiyonunda Insert blok yöntemi ile çağırdınızda herhangibir sorun gözükmüyor.
Fakat Autocad in 2007 ve 2009 versiyonlarında; Insert blok yöntemi ile çağırdığınız dosyanın birimini seçmeniz gerekiyor.

5 versiyondan Export edilmiş DWG yi çağırmadan önce
Format Menüsü --> Units --> Insertion Units birimini milimetre olarak tanımlayın.

6 versiyondan Export edilmiş DWG yi çağırmadan önce
Format Menüsü --> Units --> Insertion Units birimini inch olarak tanımlayın.

Bu şekilde Insert ettiğinizde sorun kalmıyacaktır.

Ayrıca birimlerin ınch gelme durumunu Yazılım grubuna bildirdim. Kısa zamanda bu durum düzeltilecektir.

İyi çalışmalar.

Yasin bey ilginiz için teşekkür ederim, bu inch olarak aktarma işi düzelirse düşük autocad versiyonu kullanmamız gerekmeyecek ve her aktaracağımız dosya için o ayarları yapmaya gerek kalmayacak.Belki ideden aktarırken yapabileceğimiz bi ayar vardır diye düşünmüştüm ama demek yokmuş.
Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar..

ardaşlar ben yine bir dwg uzantısını import edemedim. yardımcı olabilecek olan varmı?
dosya ektedir.

Proje ektedir. İmporttaki sorun ise çizimden kaynaklanıyor. Çok uzaklarada silinmesi gereken noktalar vardı.

merhab kolay gelsın ben dwg ımport yaptım yanlız kesıt alıcam objeler tanımlı degıl dıyor nasıl yapabılrım yardım edebılırsmnz tesekkur ederıö

Merhaba,

Kesit alınabilmesi için projede kolon, kiriş, döşeme gibi 3 boyutlu objeler olması gerekiyor. İmportedilen objeler iki boyutludur.

Geri