V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

eğik duvar çizimi

merhaba, idecad mimaride eğik duvar çizme olanağımız var mı acaba? eğri duvarı kasdetmiyorum. dikeyle açı yapan bir duvar çizmek istiyorum.

ben klasik menüde çalıştığım için mi bazı şeyleri yapamıyorum acaba? kutupsal kopyalama kutusu da çıkmıyor bende mesela.

Duvarlara dikeyle açı değeri verilmemektedir.
Eğik duvarınızla aynı görüntüyü elde etmek için isterseniz Uzatılmış Obje komutu ile istediğiniz eğiklikte obje modelleyebilirsiniz.
  • Duvar kesitinizi çizgi ile oluşturunuz.
  • Uzatılmış obje komutu ile 3 boyutlu objeye dönüştürünuz.
  • Döndürüp istediğiniz uzunluğu veriniz.
Aşağıdaki bağlantıdan uzatılmış obje komutu ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

objelere eğim ver komutuyla perde olarak çizeyim diyorum o da olmuyor. bana acil yardım edebilir misiniz?
Objelere eğim ver komutu perde, döşeme vb objelere eğim verme işleminde kullanılmaktadır. Eğiklik verilmez. Objelere eğim ver komutu ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

ben klasik menüde çalıştığım için mi bazı şeyleri yapamıyorum acaba? kutupsal kopyalama kutusu da çıkmıyor bende mesela.
Klasik ve ribbon menü sadece arayüz olarak farklılık gösterir. Klasik menüde de kutupsal çoğaltma komutunu kullanabilirsiniz.
Kutupsal çoğaltma işleminde;
  • Kutupsal çoğaltma komutuna tıklayınız.
  • Çizim alanında çoğaltmak istediğiniz obje ya da objeleri farenin sol tuşu ile tıklayarak seçiniz.
  • Seçimi bitirmek için farenin sağ tuşunu tıklayınız.
  • Kutupsal Çoğaltma diyaloğu karşınıza gelecektir.
Aşağıdaki bağlantıdan kutupsal çoğaltma komutu ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar dilerim.

Eğik duvar ve Pencerenizi giydirme cephe ile modelleyebilirsiniz. Eğimli giydirme cephe komutu ile giydirme cepheye eğiklik verebilirsiniz.
  • Giydirme cephesi oluşturunuz.
  • İstediğiniz pencere görüntüsünü elde edecek şekilde giydirme cephenizi tasarlayınız.
  • Eğimli giydirme cephe komutunu kullanarak giydirme cepheye eğilklik veriniz.
Aşağıdaki bağlantıdan giydirme cephe ve eğimli giydirme cephe komutu ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar dilerim.

Geri