V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

eğimli betonarme kiriş ve eğimli betonarme döşeme tanımlarken hata ile karşılaşıyorum

Serdarrsert

Yeni Üye
Merhabalar zemin kat üzerinde eğimli kiriş ve döşeme tanımlamaya çalışıyorum ama bir türlü düzgün tanımlanmıyor bununla ilgili yardımcı olabilir misiniz ?

1743774517306.png

Ekli dosyalar

Forum sayfalarını inceleyiniz.
Sorun düzelmez ise bu bölgeden geçen mimari kesiti paylaşırsanız inceleriz.

1743870600477.png
Aslında yapılmak istenen bu kirişleri bu şekilde yapıp döşeme oturtmak ama üstte attığım fotoğrafta sizin attığınız linkteki gibi yapmama rağmen ya kiriş yada döşeme istediğim gibi kolonlara oturmuyor bu problem yaratır mı

Ayrıca döşeme sekmesinden yapılan eğim verme butonu sayesinde yaptığımda ise attığım görseldeki gibi döşeme ve kiriş arasında boşluk oluşuyor kolonlardan kaynaklı kolon yönleri aynı olursa düzgün geliyor yardımcı olabilirseniz sevinirim

Yardımcı olabilirseniz sevinirim projenin acileyeti var bir türlü eğimli kiriş ve döşeme tanımlayamadım. kolon kiriş birleşimlerinde problem çıkıyor. kesit olarak elimde sadece bu mevcut kolonlar 580 kotunda olup çatı görüntüsü kirişler ve döşeme ile verilmesi gerekmektedir ama kolonları 580 kotuna getirdikten sonra döşeme ayarından eğim verildiğinde 680 kotuna kolonlarda dişler oluşmaktadır.

Ekli dosyalar

Eğim olan bölgede Kiriş ve döşemeleri düz olarak 60cm kotunda tanımlayınız. Kolon "üst kotları" da 60cm kotunda olmalı.
Aşağıdaki seçili objeleri seçin. Objelere eğim ver komutuna tıklayın
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1. noktayı (S03 kolonu sol düğüm noktası) tıklayın
2. noktayı (47 aksı) tıklayın

1744101373612.png

Objelere eğim ver diyaloğu ayarları aşağıdaki şekilde olmalı
1744101528574.png

Aynı işlemi diğer yön için yapın. Çatı yüzeyi eğimi sağdan sola doğru olduğu için aşağıdaki şekilde işlemi gerçekleştirin.
1. noktayı (S04 kolonu sağ düğüm noktası yani j aksı) tıklayın
2. noktayı (47 aksı) tıklayın
Diyaloğ ayarları yine üstteki gibi olacak.

1744101633323.png

Otomatik olarak aldığım kesiti, pdf e göre çizdiğim taslak ile çakıştırdığımda sonuç aşağıdaki gibi.
Kiriş üzerlerinde eğim verilemediği için bunlar 2b çizim araçları ile düzeltilmeli.
1744101801640.png

Cevabınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Tamamladım dediğiniz şekilde kotlarda değişiklik oldu eğilimli yerlerdeki kolonlar 580 oldu 100 cm arttırma yerine 110 cm arttırıp yaptım göndereceğim dataya bakabilme şansınız olursa çok mutlu olurum ayrıca 2b programlarından hem donatı hep kesitlerimi düzeltmeliyim.

ayrıca döşeme ve kirişlerde sehim problemi çıkıyor ancak hepsinde değil sadece 3 eğimli yerde problem çıkıyor bunun sebebi nedir ?
ayrıca kolonlarda pursantaj hatası çıkıyor.

Yasin bey tekrardan teşekkür ederim acelesi var projenin hatalı bir imalat yada hatalı bir proje teslimi yapmamak için size bu kadar soru sordum kusuruma bakmayın.

Ekli dosyalar

AD ve 2 Aksındaki kolonlar kiriş kotunun altında kalmış. Bu kolonların üst kotlarını uzatın.
Daha sonra çizimlerde çatı eğimine göre trimleme yaparsınız.
1744287679117.png

Döşemelerin kiriş ve kolonla mesnetleneceği yüzeylere kiriş üzerine döşeme kenarı çizilmiş.
Bundan dolayı döşemeler kirişe mesnetlenmiyor ve kolon ile bağlantı yapılamıyor.
Bu döşeme kenarlarını siliniz. (Yeşil ile işaretlediklerim)
Düşeyde çizilen K90 ve K96 kirişlerinin üzerine çizdiğiniz döşeme kenarları ile eğimli döşemleri sonlandırmışsınız. Bu döşeme kenarlarıda silinerek,
Bu kirişler ile hem alt kottaki döşemeleri hemde eğimli döşemeleri taşıyacak şekilde modellemeniz daha uygun olabilir.
1744289166883.png
Analizden sonra deformasyonları inceleyin. Bağlantı sorunları ve yanlış gözüken bir deformasyon var ise düğüm noktalarını kontrol edin.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1744289612210.png

1744289762814.png
Aşağıdaki bölgede tasarımı kontrol edin döşeme.
1744289694135.png

Geri