Sabırsızlıkla beklediğimiz geliştirmelerden birisi
merhaba programda perdeyi eğik tanımlayabiliyor muyuz. aradım bulamadım. perdeyi eğimli tanımlamak zorundayım yardımcı olursanız sevinirim. kolay gelsin
Merhaba. Sizin bahsettiğiniz sanırım eğik kolonlardaki gibi eğik perdeler. Yani görünüşten baktığınızda misal sol alt köşesi ile sol üst köşesi aynı hizada olmayan, kat çıktıkça açılan perdeden bahsediyorsunuz.Merhaba. Eğimli perdelerin sonlu elemanlar matrisinde açılı matrisler gerekiyor herhalde. Bu yüzden eğimli perdelerin sonlu elemanlar programında program yazılması çok zor bir şey olması lazım.
Ayrıca bence eğimli betonarme kolon ve perdelerden kaçınmak gerekir. Çünkü bu tarz elemanlarda eksenel kuvvet ve yüzey alanların geometrik merkezlerinin doğrultu farklarından dolayı ilave eksenel kuvvetlerden dolayı ekstra devrilme moment durumları oluşabileceğini düşünmekteyim. Aşırı kesitler büyük çıkabilir. Bu benim kişisel fikrim. Yanlış düşünüyor olabilirim.
Aynen doğrudur. Aslında düşey doğrultuda eğik olanı bahsettim. Sizin bahsettiğiniz eğimli betonarme perde yerine düzgün dikdörtgen olmayan kabuk eleman veya pahlı betonarme perde oluyor bence.Merhaba. Sizin bahsettiğiniz sanırım eğik kolonlardaki gibi eğik perdeler. Yani görünüşten baktığınızda misal sol alt köşesi ile sol üst köşesi aynı hizada olmayan, kat çıktıkça açılan perdeden bahsediyorsunuz.
Konut türü yapılarda bu gereken durum olur mu? Benim bildiğim istinat gibi veya yeraltı otopark girişlerinde kot farklarından dolayı durumlarda oluyor. Çok merak ettim konut türü yapılarda değişken kesitli perdeleriBizim kastettiğimiz görünüşten baktığınızda sol üst köşe ile sağ üst köşesi aynı kotta olmayan perde. Mesela rampa kenarındaki perde gibi. Rampa kenarlarında bazen perde yapamadığımız durumlarda sol ve sağ ucu farklı yükseklikte olan değişken kesitli kiriş de yapmamız gerekiyor. Dar kesite göre analiz yapıp çizimi elle hazırlıyoruz.
Bir bildikleri vardır tabi ki de. Bu durumdan ziyade daha önemli arge çalışmalarının var olduğunu düşünmekteyim. O yüzden vakti geldiğinde gerekeni yaparlar.Bu iki özellik de çok uzun zamandır diğer yerli yazılımda var. He analizi ne kadar doğru yapıyor bilmiyorum ideYAPI'nın başta patronu olmak üzere teknik ekibi çok titiz davrandığı için yapmış olmak için yapmayıp doğru yapabilmek için bazı işleri geriye atıyorlar
Umarım her şey gönlünüzce olur. ideYAPI paket programlar firmaları içerisinde internet ortamında en aktif, kendini en çok geliştiren ve yenileyen bir firma olarak görüyorum. Aksini iddia edecek bir durum görmedim şimdiye kadar.Ama bu sefer kutumda sıcak hissediyorum, yakında gelecek gibi bu özellikler