Çünkü Tbdy2018 de bazı koşuĺlar var. lgili maddeleri inceleyin, sorunuzun yanıtı orada var. (örneğin sayfa 117 şekil 7.3 )Herkese merhabalar. kolonlarda etriye aralığı 6-7-8 cm oluyor.. çift etriye de olsa yine 8 cm aralıklarla etriye veriyor. min etriye aralığı 10 olduğu halde nasıl böyle birşey oluyor yanlış mı düşünüyorum bu konuda fikirlerinizi alabilir miyim ?
Bilgi bankasından da yararlanabilirsiniz. Her sayfanın sonunda konuyla ilgili başka bağlantılara yönlendirme de var.Çünkü Tbdy2018 de bazı koşuĺlar var. lgili maddeleri inceleyin, sorunuzun yanıtı orada var. (örneğin sayfa 117 şekil 7.3 )
şükrü bey dönüş yaptığınız için teşekkür ederim fakat burda sorulan her sorunun cevabı yada koşulu elbette yönetmeliklerde yada herhangi farklı bir kaynakta mevcuttur. sizin gibi herkes bunun fakında ama burası bir forum sayfası daha önce tecrübe edinmiş arkadaşlar bilgisi olan arkadaşlar, daha az tecrübeli arkadaşların sorularını yanıtlıyor yardımcı oluyor.. tbdy ye bakın orda bulursunuz demek biraz kaba bir cevap gibi geldi .. ama ilginiz için tekrar teşekkür ederimÇünkü Tbdy2018 de bazı koşuĺlar var. lgili maddeleri inceleyin, sorunuzun yanıtı orada var. (örneğin sayfa 117 şekil 7.3 )
ismail bey bu kadar sık etriye aralığı vermesi normal mi yoksa bir yerde hata mı yapırum ,bilemiyorum kolon boyunca 8 cm bazen 7 cm arayla etriye atıyor.Sizin girdiğiniz minimum etriye aralığı, diğer tüm kontollerde de aralık sağlanır ve hesaplanan aralık sizin girdiğiniz minimum değerden daha büyükse geçerlidir. Siz kolon setinde min etriyeyi 20, maksimum etriyeyi 60 yazsanız bile hem ts500 hem deprem yönetmeliği açısından gereken donatı sağlanıncaya kadar etriye aralığını düşürür program
Sorduğunuz soruların yanıtları yönlendirdiğim adreslerde fazlasıyla var. Yorumlayamadığınız yerler olduğunda soruyu daha somutlaştırarak sorabilirsiniz. Yanıt vermek için ben de arama yapıyorum, link buluyorum, ekran görüntüsü alıyorum, yani kısacası emek harcıyorum. Harcanan zamana, emeğe "kabalık" demek, bu konuyu bence tekrar düşünün.şükrü bey dönüş yaptığınız için teşekkür ederim fakat burda sorulan her sorunun cevabı yada koşulu elbette yönetmeliklerde yada herhangi farklı bir kaynakta mevcuttur. sizin gibi herkes bunun fakında ama burası bir forum sayfası daha önce tecrübe edinmiş arkadaşlar bilgisi olan arkadaşlar, daha az tecrübeli arkadaşların sorularını yanıtlıyor yardımcı oluyor.. tbdy ye bakın orda bulursunuz demek biraz kaba bir cevap gibi geldi .. ama ilginiz için tekrar teşekkür ederim
7 veya 8 cm etriye aralığı anormal değildir.İsmail bey bu kadar sık etriye aralığı vermesi normal mi yoksa bir yerde hata mı yapırum ,bilemiyorum kolon boyunca 8 cm bazen 7 cm arayla etriye atıyor.
Herkese merhabalar. kolonlarda etriye aralığı 6-7-8 cm oluyor.. çift etriye de olsa yine 8 cm aralıklarla etriye veriyor. min etriye aralığı 10 olduğu halde nasıl böyle birşey oluyor yanlış mı düşünüyorum bu konuda fikirlerinizi alabilir miyim ?
Etriye aralığından önce modelde dikkat etmeniz gereken daha önemli yerler olduğunu düşünüyorumprojeyi yükledim .. S4, S5,S6 kolonlarına bakabilir misiniz .. sizlerden de bir görüş almak istiyorum
Gönderdiğiniz PDF net değil, boyutlar anlaşılmıyor resim olarak ekler misinizTBDY 2018 7/4/4 etriye koları aralığı max 350 mm olabilir. Projede 350 mm den fazla olan etriye kolları aralıklarını nasıl düzeltebilirim.
Açılımında 51 yazıyor. Bu nedenle anlayamadımKesitten etriye kolları arası mesafeye bakılmalıdır. Mesafe 25cm gözüküyor. Koşul sağlanıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 35237