V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

fiber model hesabı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mstfdnmz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
projlerimizde fiber modeli ile analizde kapasite oarnını aşan elamanları incelediğimde yükleme modellerinde 1 veya 2 yükleme durumunda kapasite oranını aştığı elamanlar görüyorum. bu elamanların tekrar düzenlenmesimi gerekli yoksa yükleme modülüne göre kriterler mevcut mudur?
yardımcı olursanzı sevinirim.

fiber model kiriş ilave.PNG

Moderatör tarafında düzenlendi:
projlerimizde fiber modeli ile analizde kapasite oarnını aşan elamanları incelediğimde yükleme modellerinde 1 veya 2 yükleme durumunda kapasite oranını aştığı elamanlar görüyorum. bu elamanların tekrar düzenlenmesimi gerekli yoksa yükleme modülüne göre kriterler mevcut mudur?
mesnet donatısını artırın ds ile sabitleyin düzelebilir.

Son düzenleme:
Sebebini ben de merak ettim. Modeli paylaşmanız mümkün mü?

Erhan Bey'e katılyorum. bu gibi durumlarda ezbere şöyle yap diye cevap vermek yerine projedeki durumu incelemek daha doğru olur.
Bu kirişler, ilgili kombinasyonlarda biraz eksenel kuvvet alıyor gibi görünüyor. Yönetmeliğin eksenel kuvvet sınırını aşıyorlarsa (0.1acfck) zaten kolon olarak boyutlanıp donatılandırılması gerekir. Yani ilave ekleme değil de ana donatıları arttırmak/gövde donatısı eklemek/boyut arttırmak (kolon gibi tasarım) şeklinde bir yaklaşım ile kapasite oranları 1'in altına çekilmeli.

herekese teşekkür ederim sorunun çözülme aşamasında sıkıntı yaşamıyorum. gövde donatısı ile ve boyut artmak ile çözüyorum. merak ettiğim fiber model kontrolü yapıp projemdeki kapasite hatalarını gördükten sonra yükleme durumlarına göre ihmal edebilirmiyim. yani fiber analizi kullanmaktan vazgeçebilir miyim. yoksa en doğru yöntem fiber modeldir taviz vermemem mi gerekir.

Geri