V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

GÖRELİ KAT ÖTELEME SORUNU

adarclk

Yeni Üye
Merhabalar, Projede kat ötelemesi yüksek sorunu ile karşılaşıyorum. plandan dolayı hata veren kolonları bir yere kadar büyütebildim. Perde eklememe rağmen aynı aks üzerinde olan kolonlardaki öteleme değerleri yüksek çıkıyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

merhaba. herhangi bir yorum yapmadan önce döşeme yüklerinizle ilgili özel bir durum var mı öğrenmek isterim. Keza hareketli yükleriniz sıfır, kaplama yüklerinizde düşük.

Döşemeler tanımlanırken bazı seçili döşemelerle diğerlerinin yükleri aynı seçilmiş. Çatı döşemeleri ile diğer döşeme yükleri düzeltildi. Plana göre gidip perde veya kolon ebatını büyüttüğümüz zaman Y yönünde iki katta göreli kat öteleme sorunun gideremedim.

Ekli dosyalar

projenizde çok fazla kapasite aşımı yapan elemanlar mevcut. bunu fiber model ile analiz yaparak görebilirsiniz. bazı kirişlerde hareketli yüklerde mevcut. çerçeveleriniz özellikle y yönü de sürekliliği yok. kolon pursantajları çok yüksek olanlar var . kolon kesiti artırmak yerine çerçeve düzenini elden geçirmek lazım. kolon kiriş kesme güvenliğini sağlamak için akslardan kaydırılan kirişler var. bazı düşey taşıyıcılar tek yönde ve süreksiz olarak çerçeveye bağlı. bu durumda bunlara ihtiyaçta yok. bütün bunlar birleşince çok daha fazla hata veriyor. umarım bir çözüm çıkarabiliriz.

Geri