V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

GÖRELİ KAT ÖTELEMESİ SORUNU BİR TÜRLÜ KALKMADI

M.T.B.

Yeni Üye
Herkese hayırlı günler hayırlı işler
zemin+4 katlı bi projemde göreli kat ötelemesi sorunumu bir türlü çözemedim
perde ekledim olmadı , rijitlik arttırmak için bir sürü hamle yaptım tam tersi değer yükseldi
hatta kat yüksekliklerini düşürdüm normalde ötelemenin azalması lazım tam tersi arttı
tecrübeli arkadaşlarımız bana bi yardım ederse çok sevinirim

projenizi ekleyiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
projede göreli kat sorunu yönetmelik kuralına uyulmamasından kaynaklanıyor. 1) zemin kat için kenar çerçevedeki perdeleri 1/16 = kalınlığı 29cm
yapınız bu katta düzeliyor. birinci kat düzelmiyor. 2) zemin katta konut dışı fonksiyonların bulunduğu binalarda kapalı çıkma yapılamaz bu kattaki
öteleme sorunun giderilmesi için hiç değilse bu kattaki kapalı çıkmaları kaldırırsanız bu katta da sorun düzeliyor. illa ki çıkma olacak derlerse ona bir şey diyemem.

Yardım sayfalarını inceleyiniz.
Göreli kat ötelemeleri raporlarında hangi elemanlarda en büyük ötelemeler olduğu görülüyor.
Bu elemanları ve o bölgedeki elemanaların boyutunu arttırmak, kolonları perdeye çevirmek sorunu çözebilir.
Kolonları sorun olan y yönüne çevirmek hatayı çözebilir.
1777021351697.png

göreli kat sorununuz yukarıda yazdığım öneri doğrultusunda düzelmiştir .dosyayı analiz yapınız.
Gönderdiğiniz projede duvar yüklerine müdehale etmişsiniz ve bu durumu kullanıcıya bilgi olarak vermiyorsunuz.
Projede gaz beton uygulanmayabilir bundan dolayı uygulamada olması gereken yükler projelendirilme aşamasından dikkate alınmamış olacaktır.
Proje basit bir kontrol sonucunda belediye ve yapı denetim kurumlarından dönebilir.
veya daha kötüsü uygulama veya uygulama sonrası eksik yüklemelerden dolayı oluşabilecek sehim, çatlak vs durumlar olabilir.
Gönderdiğiniz projede 150 t luk bir yük farkı var.
1777028093363.png
Daha önce de benzer bir proje paylaşımınız olmuştu. eğer kullanıcılarımıza yardımcı olmak istiyorsanız önerilerinizi yazılı olarak iletin,
kullanıcı, projesi için uygun görürse önerilerinizi dikkate alabilir.

Bundan sonraki mesajlarınızda lütfen dosya paylaşımı yapmayınız.
1777027290207.png

Ayrıca gönderdiğiniz projede modelleme hatası var.
1777027745653.png

Yardım sayfalarını inceleyiniz.
Göreli kat ötelemeleri raporlarında hangi elemanlarda en büyük ötelemeler olduğu görülüyor.
Bu elemanları ve o bölgedeki elemanaların boyutunu arttırmak, kolonları perdeye çevirmek sorunu çözebilir.
Kolonları sorun olan y yönüne çevirmek hatayı çözebilir.
Ekli dosyayı görüntüle 60874
kullanıcı zemin katta 16, 1. katta 14 adet kirişte kiriş yüklerini sıfırlamıştır. sonuçta duvar örülecektir. 18 cmlik gaz beton ağırlığı , 13 lük tuğla ağırlığından daha fazladır. dosya paylaşımı yasakmıdır. faydası yokmudur.

gönderdiğim dosyada 2505 tan ağırlık. kullanıcının dosyasında 2653 ton yük vardır. aradaki fark 148.tondur
sayıntunahan bey. siz bazı kirişlerde duvar yükünü sıfırlamışsınız. bense 18 cm lik gaz beton yüklemesi yaptım .haberiniz olsun

Son düzenleme:
Geri