burada göreli öteleme denklemini sadeleştirip kıyaslama yapmışlar... 0,008 göreli öteleme sınırı dikkate alınmıyor diye birşey diyemeyiz.Benim ne anlatmak istediğimi gayet iyi anladığınızı düşünüyorum.Siz benden somut veri istemiştiniz.Burada 0.008 sizi dikkate almıyor değerleri bunlara göre ( Xmax(di/hi)= 0.0149<0.015 Ymax(di/hi)= 0.0181<0.0182 ) benim en baştan beri sormak istediğim bu..Böyle bir hesap varmıdır mühendisin insiyatifine bırakılan
belki program arka planında bunu yapmalarında mahsur yok lakin kullanıcı arayüzüne yansıtırken yönetmelikteki gibi daha anlaşılır yazabilirlerdi, neyse yapılan işlemi açıklamaya çalışayım...
yukarıdaki göreli öteleme denkleminde Kappa K =1 ve eklediğiniz raporda Lamda x = 0,532 / Lamda Y =0,440 verilmiş.
yukarıdaki denklemde Delta/h kısmını yalnız bırakırsanız: 0,008/0,532 = 0,015037 ve 0,008/0,440 = 0,01818 sonuçlarını verir..
şimdi sizden beklediğimiz; idestatikte, göreli öteleme kontrolünün hatalı olduğunu düşündüğünüz örnek/örnekleri paylaşmanız, bu paylaşımı yapar ve şurada hatalı hesaplıyor diye bir tespitiniz varsa onu da bildirirseniz seviniriz.
iyi çalışmalar saygılar..