Projenizi biraz inceledim modelinizle ilgili birkaç önerim var. Proje genelinde y ekseni doğrultusundaki kolon sayısı x eksenine göre oldukça fazla dolayısıyla x ekseninde göreli kat ötelemesi alıyorsunuz. Özellikle 5 aksınızdaki kolonların hepsi y yönünde, diğer katların mimarisini bilmiyorum fakat aynı devam ettiğini tahmin ediyorum. Koyduğunuz mimariye göre 5 aksındaki s04 ve s11 kolonlarının yönünü değiştirebilir veya tesisat duvarları sorun yaratıyorsa, bazı kolonları iptal edip mutfak giriş kapılarının olduğu yerin yanına x ekseninde kolon koyabilirsiniz. Bunların hiçbiri olmaz derseniz 5 aksındaki bazı kolonları kare kolona çevirmeyi deneyin, açıklıklarınız fazla değil zaten y ekseninde biraz kısaltırsanız da sorun olacağını sanmam. Projeniz y ekseninde aşırı güçlü. Son olarak haddim olmayarak bir şey daha belirtmek isterim; kat yüksekliğiniz 290 cm ve kiriş yüksekliğiniz 70 cm, bu durumda katlarınız çok basık kalacaktır. Açıklıklarınız fazla olmadığı için kiriş yüksekliğinizi 50 veya 60 cm e çekmenizi tavsiye ederim.