01/10/2026’dan sonra fiyatlar güncellenecektir.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

GÖRELİ KAT YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ?

Y yönünde perde az. Olanlarda efektif çalışmıyor. Deprem yüklerini perdeler nerdeyse hiç almıyor. Y yönü için. Hiçbiri çeçeve sisteme bağlı değil. Döşemelerden bir miktar yük karşılıyor ancak yetersiz.
1- 'Döşeme gerilme kontrollerini' yaptırın. O seçeneği açın yani idecadde. Döşemeden perdeye yük aktarımını kontrol edip yetersiz yerlerde akatarma ve bağlantı dontasını eklemeniz gerekir.
2- İki yükleme durumlu hesap yöntemi seçmişssiniz. Bu seçenek bodrumlu binalarda uygulanır. Tek yükleme durumlu hesap yöntemini seçin.
3-Y yönünde perde taşıyıcı elemen sayısını artırın. ve kirişlerde perde kuvvetli yönünde 'moment çerçevesi' oluşturun.
4- Tşıyıcı perde kuvvetli yönünde 25cm lik kirişe saplama kiriş atılmış. Riskli. Ne gövde donatısı var ne etriye sıklaştırması. fi8/20 arayla etriye mantıksız o kiriş için.
5- DAHA ÖNCE HİÇ BU KADAR İLAVE DONATI ÇIKAN TEMEL GÖRMEMEİŞTİM. tekrar değerlendirin derim.

6- Birde konu dışı olarak bu kirişleri 25 yapma hastalığı nerden geliyor anlamıyorum bu meslektaşlarımı. kolonlar zaten 40 lık 35lik 30luk. yap 30*60 kiriş donatıyı sıkıştırıyosunuz 20cm e 6 7 adet donatı geliyor. bence gerek yok.

1789031451949.png
1789030687569.png
1789030771819.png

Ömer bey merhaba kirişleri hep 30 'luk yaptım fakat yine kurtarmadı mimari projesini atayım size ekran alıntısını isterseniz sağ ve sol alt y yönünde perde yaptım fakat yine kurtarmadı. asansör arkasınada y yönünde perde yaptığımda göreli kat çok daha artırıyor proje bir çıkmaza girdi ama anlayamadım.

Ekli dosyalar

• mimari plan.png
    mimari plan.png
    371.8 KB · Görüntüleme: 12
Ömer bey merhaba kirişleri hep 30 'luk yaptım fakat yine kurtarmadı mimari projesini atayım size ekran alıntısını isterseniz sağ ve sol alt y yönünde perde yaptım fakat yine kurtarmadı. asansör arkasınada y yönünde perde yaptığımda göreli kat çok daha artırıyor proje bir çıkmaza girdi ama anlayamadım.
Bukısımlara perde ekleyip Y yönündeki diğer perdelerin kalınlıklarını 40 yaparsanız kurtarabilir. onun dışında mimari revizyon isteyebilir.

1789039477787.png

Geri