Göçme Durumu

Merhabalar, itme analizi performans özet sayfasında ileri hasar veya göçme bölgesinde kalan taşıyıcı eleman bulunmamasına rağmen raporda göçme durumu gözüküyor. Oysa ki yapılan güçlendirmenin yeterli olduğu kanaatindeyim. Ortada yanlış giden birşeyler ama çözemiyorum. rapordaki bu durum konusunda tarafıma kısa sürede dönülürse çok amkbule geçer, herkese iyi çalışmalar dilerim.
 

Ekli dosyalar

  • dd1.cde
    11.5 MB · Görüntüleme: 15
İterasyon düzeyini artırmanız göçme durumunu giderecektir. Yüksek iterasyon düzeyi daha hassas bir çözüm yapar.

1689926473956.png


itme analizi performans özet sayfasında ileri hasar veya göçme bölgesinde kalan taşıyıcı eleman bulunmamasına rağmen raporda göçme durumu gözüküyor.

İtme analizi sonucunda elde edilen raporda -Y+0.3X için göçme bölgesinde olan kolon plastik dönme sonuçlarında GB çıkan bir kolon gösterilmiştir.

1689925596953.png

Ayrıca yapı performans değerlendirmesi raporunda da GB 'de bulunan bir eleman olduğu kesme kuvveti yüzdelerinde gösterilmiştir.
1689925511652.png

ek olarak bir öneride bulunmak isterim. Kolonlardaki etriye aralıkları 25 cm olarak girilmiş ve boyuna donatı oranı %0.62 olduğundan enine ve boyuna donatılar minimum değerlerin altında. Bu kolonlar için sargılı beton davranışını iptal etmeniz gerekebilir. Kolon ayarları "performans analizi" sekmesinden "etriye sıklaştıması var" seçeneğini inaktif hale getirebilirsiniz.

1689926626922.png

rapordaki bu durum konusunda tarafıma kısa sürede dönülürse çok amkbule geçer, herkese iyi çalışmalar dilerim.
bu tip durumlar için idecad portal 'ı kullanabilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Saygılarımla...
 
Geri
Üst