Göreli Öteleme Sorunu

ganymede

Etkin Üye
Merhaba. Ekteki projede göreli öteleme sorununu çözmem konusunda fikirlerinize ihtiyacım var. Perde ekleme, kesit büyütme fayda vermedi. Sadece ilginc bir bicimde, normal katta K15 kirisinin S14 kolonuna değil de, kolonun dış aksından geçen kirişe mesnetlenmesi durumunda kurtardığını farkettim. Bu hatayı düzeltince sistemin kurtarmıyor. Bu kadar küçük bir oynamanın sistemi bu kadar etkilemesine şaşırdım. Önerileriniz icin simdiden tesekkürler.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Merhaba,
Projenizde bahsettiğiniz K15 kirişinin S14 kolonuna değil de, dış aksından geçen kirişe bağlandığı ve göreli öteleme sorunu oluşmayan İdeCAD proje dosyasını ekleyiniz durumu inceleyelim.
İyi çalışmalar
 
Projenizi inceledim. Göreli kat öteleme sorunu oluşmayan projede rijit diyafram yöntemine göre çözümde K15 kiriş kolon bağlantısı hatalı oluşuyor. Bu durum notlarımız arasına aldık. Yarı rijit çözümde ise göreli kat öteleme sorunu oluşmaktadır.

Proje yarı rijit diyafram yöntemine göre çözüm yapılmasını öneririm.

Ayrıca göreli kat öteleme sorunu ve olası çözümleri hakkında aşağıdaki linki de incelemenizi öneririm.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
İlave olarak Zemin sınıfı ZE türü çok zayıf bir zemin. Zemin iyileştirme seçeneğinin değerlendirilmesini öneririm. Zemin iyileştirmesi ile zemin sınıfının üst seviyelere taşınması daha ekonomik çözümlere katkı sağlar.
İyi çalışmalar
 
Link açılmıyor. İlgili yönde perde eklemem tavsiye edilecekse zaten yaptım ve yaptığım değişiklikler bir nebze bile etki etmiyor. Zemin iyileştirmesi yapılınca zemin sınıfı da değiştirilmiyor genelde. Teşekkür ederim.
 
Geri
Üst