Merhaba zemin sınıfı ZD iken ZE ye döndü ve göreli kat ötelemesi sorununu çözemiyorum. Esnek derz olmayacak. Her türlü fikrinize ve görüşünüze açığım
birkaç modelleme önerim olacak:
-bazı saplama kirişleriniz açıklık ortasından değil mesnete yakın hatta çok yakın konuşlanmış ya kolonu büyütün ya da saplamayı yapmayın zira döşeme kalınlık kontrolünde max 12.5 gördüm ama siz 15 yapmışsınız demek ki bolluk var.
--
-grup perdeler güzel çekirdekte hatta sistem de uzaktan bakınca çok iyi simetrik duruyor fakat perdeleri bağ kirişi standartlarıyla bağlarsanız daha iyi olur boşluklu perde olarak çözmüş olursunuz. bir de grup perdeleri sisteme iyi bağlayın. yük aldığından emin olun. yarı-rijit çözümde döşeme gerilme kontrollerini yaptırın donatılarını okuyun
-eğer yerel idare konsol ucuna kirişi zorunlu kılmadıysa atmayın boşuna yük onlar hatta A aksı kuzeyindeki iyice bir eksantrisiteli
-eğer kirişiniz kolondan geçip kiriş olarak devam ediyorsa ve eksantrisitesi kolon ebatlarının 1/3'ünü geçmiyorsa çerçeve şartını sağlayabilir. sırf çerçeve tamamlamış gözükmek için kiriş atmak manasız kalabilir. mesela B/J aksı güzel
-eğer koydurabilirseniz
-ayrıca 3@14+8@14 gibi bir kiriş donatısı olamaz düşünülemez zira beton girmez donatı seçiminden çaplarınızı açmanızı tavsiye ederim yoksa şantiye sürecinde kulağınız çınlar

ya da çift sıra donatı
belki bu düzenlemelerden sonra burulmayı denge altına alabilirsiniz ki çok sınırda 1.25 gibi ve böylelikle göreli de azalır diye düşünüyorum