V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Göreli Kat ötelemesi uyarısı alıyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan serdagi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

serdagi

Tanınmış Üye
Merhaba ekte yer alan projedeki, analiz sonrası rapor hatası ile ilgili yardım rica ediyorum.
herkese iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

Merhaba sorunu, bodrum kat tanımlayarak çözdüm ama asıl yapmam gereken zemin katın temelini kademeli olarak çözmekti. Bunun çözümü var mı?
ayrıca kademeli temelleri birbiri ile bağlantılı çalıştırmak için tanımladığım perde yeterlimi, gördüğüm kadarıyla program otomatik olarak bunu yapmıyor. biz analizden sonra temel çizimini manuel olarak mı düzenliyoruz.

Ekli dosyalar

Merhaba
Önerilerim;
--Bodrum katı ayrı modelleme daha iyi olmuş,
--Çatı katında hareketli yükleri azaltın, duvar yüklerini kaldırın,
--1. kat merdiveni mesnetlemesi diğer katlar gibi olsun,
--P01-02-03-04 perdelerine üstteki (S002) temelden gelecek yatay yükü verin,
--Üstteki radye S002 döşemesini 50 cm aşağı büyütün, P01-02-03-04 perdesi donatıları ile iç içe geçmiş olur.
(Yinede kademeli temel yapmayı tavsiye etmiyorum.)

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

unver":37cd55mr' Alıntı:
Merhaba
Önerilerim;
--Bodrum katı ayrı modelleme daha iyi olmuş,
--Çatı katında hareketli yükleri azaltın, duvar yüklerini kaldırın,
--1. kat merdiveni mesnetlemesi diğer katlar gibi olsun,
--P01-02-03-04 perdelerine üstteki (S002) temelden gelecek yatay yükü verin,
--Üstteki radye S002 döşemesini 50 cm aşağı büyütün, P01-02-03-04 perdesi donatıları ile iç içe geçmiş olur.
(Yinede kademeli temel yapmayı tavsiye etmiyorum.)

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Sayın unver önerileriniz için teşekkür ederim. Ancak imardan dolayı 1 kat daha yani bodrum kat gösteremiyorum. Zemin katta kademeli temel çözmeliyim.

Bu cümlede kasdettiğinizi anlayamadım. P01-02-03 perdelerini 50 cm düşük yapıp S002 temelini bunların üzerine doğru mu uzatacağım

Söylemek istediğim kot olarak düşük vermek değil perde üzerine gelecek şekilde 50 cm büyütmek.

Ünver ÖZCAN

Geri