Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Projemde merdiven mesnetlemeleri ve perde gruplarını yaptım ancak ufak bi kolon-perde büyütme ya da küçültme yaptıgım da göreli kat ötelemesi değerleri artmakta bu hatayı gideremedim.Projemi ekliyorum (zemin kat dükkan katı).
Projemde merdiven mesnetlemeleri ve perde gruplarını yaptım ancak ufak bi kolon-perde büyütme ya da küçültme yaptıgım da göreli kat ötelemesi değerleri artmakta bu hatayı gideremedim.Projemi ekliyorum (zemin kat dükkan katı).
Modelle önerilerim;
zemin sınıfı ze, sds=0.947 olan binada (ve bütün binalarda) 1. ve 2. modlarda öteleme 3. modda burulma (dönme) olması beklenir,
bu binada 1. modda burulma çıkmış.
dış akslara yeteri kadar perde ilave edip çözüm yapınız.
Modelle önerilerim;
zemin sınıfı ze, sds=0.947 olan binada (ve bütün binalarda) 1. ve 2. modlarda öteleme 3. modda burulma (dönme) olması beklenir,
bu binada 1. modda burulma çıkmış.
dış akslara yeteri kadar perde ilave edip çözüm yapınız.
hocam ben dış akslara koydugum da öteleme hep çok yükseliyor bi türlü bu sorunu aşamadım.Hocam bir de burda ışıklık çatı örtüsünü deldiği için oradaki perdeler için 6.kat tanımladım o katta herhangi bir döşeme olmadığı için program analiz yaparken RİJİT DİYAFRAMSIZ BAZI KATLAR VAR. PROJE, TEPKİ SPEKTRUM ANALİZİ İLE ÇÖZÜLECEK yazıyor burda bi sorun var mı ?