Oğuzcan Bey cevabınız için teşekkür ederim. Yaptığınız açıklamadan perdelerin bağlandığı yerde mevcut kolon olsa bile aynı kolona bağlandıkları için grup adı vermek gerektiğini anladım.Perdeler TBDY 'de tanımlandığı üzere ile U,C,L,T,I gibi bir şekil oluşturuyor ise bu perdelerin grup perde olarak tanımlanması gerekir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Saygılarımla...
Oğuzcan Bey örnek olarak bir modelde 4 köşe betonarme kolonlar arasına betonarme güçlendirme perdeleri koydum. Doğrusal tasarım analizi ettim. Analiz sonrası "Analiz ve Tasarım" kısmından "Perde Grubu" kısmına girdiğimde eke koyduğum "Ortak Grup Tanımlama" isimli görsel dosyadaki durumu gördüm. Bu model özelinde betonarme güçlendirme perdeleri arasında güçlendirme perdeleri ile ortak grup ismi verilmiş betonarme kolonların betonarme güçlendirme perdelerinin arasında bağlantılar oluşturduğunu düşünmekteyim. O yüzden bu örnek modele benzeyen durumlarda betonarme kolonlara da aynı grup isminin verilmesinin mantıklı olacağını düşünmekteyim. Bu konuda yanlış ve/veya eksik düşünüyorsam tam doğrusunu belirtir misiniz?Oğuzcan Bey cevabınız için teşekkür ederim. Yaptığınız açıklamadan perdelerin bağlandığı yerde mevcut kolon olsa bile aynı kolona bağlandıkları için grup adı vermek gerektiğini anladım.
Güçlendirme perdeleri grup olarak ortak bir betonarme kolona bağlanırsa güçlendirme perdelerine ortak verilen grup adı söz konusu kolona da vermek gerekir mi?