V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

G Yüklemesinde Sistem Çözülemiyor Hatası

Merhabalar, analiz yaparken G yüklemesi için sistem çözülemiyor uyarısı ardından yetersiz bellek uyarısı alıyorum. Program geometri kontrolü yapmamı söylüyor ancak yaptıktan sonra o kısımda bir hata göremiyorum. İşin içinden çıkamadım, sorun neden kaynaklanıyor olabilir yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.ide ekran görüntüsü.png

Düğüm noktalarınızı kontrol edin. Bu tür hatalar genelde düğüm noktasında tutmayan kiriş ve döşeme kenarı tanımlamarından oluşmakta. Kolonların ve kirişlerin düğüm noktalarını özellikle baştan kontrol edin.

G YÜKLEMESİ VE FX+ YÜKLEMESİNDE SİSTEM ÇÖZLEMİYOR DİYİP ANALİZİMİ İPTAL EDİYOR NE YAPTIYSAM ÇÖZEMEDİM YARDIMCI OLURMUSUNUZ

Projeyi sıkıştırılmış dosya olarak kaydetmeme rağmen yüklerken boyutu sunucuya göre büyük hatası alıyorum

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-04-18 090022.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-18 090022.png
    406 KB · Görüntüleme: 16
Analiz esnasında "yetersiz bellek" uyarısı verilmiş. Ram belleği daha yüksek bir bilgisayarda çözüm yapmayı deneyebilirsiniz.
Modelin en sağında tek katlı kısım dilatasyonlu gibi gözüküyor. Dilatasyon parçalarını ayrı projelerde çözerek modeli küçültebilirsiniz.,
Döşeme , radye ve perdelerdeki sonlu eleman boyutlarını büyülterek (40-80cm gibi)deneme yapabilirsiniz.
Son analizlerinizde bu değerlerin 25cm civarında olması uygun olur.
sorun düzelmez ise wetransfer gibi bir dosya paylaşım sitesine yükleyip buradan link paylaşabilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Analiz esnasında "yetersiz bellek" uyarısı verilmiş. Ram belleği daha yüksek bir bilgisayarda çözüm yapmayı deneyebilirsiniz.
Modelin en sağında tek katlı kısım dilatasyonlu gibi gözüküyor. Dilatasyon parçalarını ayrı projelerde çözerek modeli küçültebilirsiniz.,
Döşeme , radye ve perdelerdeki sonlu eleman boyutlarını büyülterek (40-80cm gibi)deneme yapabilirsiniz.
Son analizlerinizde bu değerlerin 25cm civarında olması uygun olur.
sorun düzelmez ise wetransfer gibi bir dosya paylaşım sitesine yükleyip buradan link paylaşabilirsiniz.

Projenizin tamamı aşağıdaki sistem ile yaklaşık 5dk da çözülebiliyor.
1744980130203.png

1744980095417.png

Yukarıda önerdiğim şekilde dilatasyonları ayrı projeler halinde çözmeyi denediniz mi?
Mevcut projenizi farklı kayıt ederek yedeğini alın. sağ ve soldaki otopark için oluşturduğunuz tek katlı yapıları silin.
Ayrıca dilatasyonlu yapıların analizinin ayrı projelerde analiz edilmesi yönetmelik kontentrolleri açısından daha doğru olacaktır.
1744980206270.png

Projenizin tamamı aşağıdaki sistem ile yaklaşık 5dk da çözülebiliyor.
Ekli dosyayı görüntüle 50750

Ekli dosyayı görüntüle 50749

Yukarıda önerdiğim şekilde dilatasyonları ayrı projeler halinde çözmeyi denediniz mi?
Mevcut projenizi farklı kayıt ederek yedeğini alın. sağ ve soldaki otopark için oluşturduğunuz tek katlı yapıları silin.
Ayrıca dilatasyonlu yapıların analizinin ayrı projelerde analiz edilmesi yönetmelik kontentrolleri açısından daha doğru olacaktır.
Ekli dosyayı görüntüle 50751
denedim blok olan kısımda g yüklemesi yapılamadı analizi iptal ediyor

Perde grubu isimlendirmelerini düzeltiniz. Tüm katlarda aynı grup ismini kullanın.
1744982947879.png

Asansör çukurunu modele dahil etmeyiniz. Temel ile asansör perdeleri arasında bağlantı problemleri var.

Bodrum katınız rijit kat koşullarını sağlamıyor. Kat genel ayarlarında "rijit kat" seçeneği kapatılarak analiz yapılmalı.

Önceden yazdığım gibi bilgisayarınızda bellek hatasından dolayı analiz yapamıyorsunuz.
-Daha yüksek belleğe sahip bir bilgisayarda analiz yapılabilir.
-Windows sanal belleği arttırıp analiz yapmaya çalışabilirsiniz.
-Gerekli bellek miktarının azaltılabilmesi için döşeme , radye ve perdelerdeki sonlu eleman boyutlarını büyülterek (40-80cm gibi)deneme yapabilirsiniz.
-"yarı rijit" opsiyonunu kapatarak analiz yapmayı deneyebilirsiniz.

Geri