saridurmus
Kıdemli Üye
Geoteknik rapor , TBDY 2018 Yönetmeliğinde Bölüm 16 da istenilen Deprem altında Temel Zemini ve Temellerin Tasarımında 16.2.2.2 e göre kimler tarafından ve nasıl hazırlanacak. Görüşlerinizi alabilirmiyim.
huseyinakkus56":3vkp56e4' Alıntı:Allah aşkına elinde yeni formatta Geoteknik raporu olan var mı? Bizim belediyeye gide gele geoteknik raporun en son geldiği nokta artık Statik rapor oldu. Eşdeğer Deprem Yükü hesabını istiyorlar, Statik raporda sadece sonuç var, işlemleri bulamadım yoksa hiç tartışmayalım diye alıp Geoteknik rapora koyacaktım.. Geoteknik rapor proje öncesinde öneri-uyarı amaçlı hazırlanmıyor mu? Statik rapordan herhangi bir veriyi almak mantıklı mıdır? Yardımcı olun perişan oldum artık ya..
Dinamik analiz raporunda Vt değerleri basılıyor. Projenizin dinamik analiz raporunu alıp hazırladığınız rapora ekleyebilirsiniz.huseyinakkus56":g5dryb35' Alıntı:Yardımlarınız için teşekkür ederim ben bahsettiğiniz şekilde rapor hazırlıyorum ancak Vt değerini statikten alıyoruz belediye bunu hesapla diyor. Hangi değeri alıyorsak onun işlemlerini yaparak geoteknik rapora aktarın diyor. Vt'yi rapordan direk sonuç olarak alabiliyoruz gördüğüm kadarıyla. Bu hesapları-işlemleri rapordan alma şansımız var mı?
2m proje":126wzwrt' Alıntı:Modal analizle bulduğunuz Vt yi elle hesaplama şansınız yok. Kaldıki bu sorumluluk proje müellifinde kimse bu değeri nereden buldun ispatla diyemez. Derse çok saçma ve içinden çıkılamaz bir noktaya gider bu iş. O zaman bütün statik hesapları el hesabıyla ispatlayalım. [emoji2]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu arada bu konuda yardımcı olabilecek var mı?huseyinakkus56":2m6g57qd' Alıntı:Perdelere düzgün yayılı yük etki ettirme işlemini yapamadım. Objeleri seçtikten hiçbir şey olmuyor.
Peki İsmail Bey görseldeki parametreler dinamik analizde mevcut değil mi?Ismail Hakki Besler":3uu6vn0w' Alıntı:2m proje":3uu6vn0w' Alıntı:Modal analizle bulduğunuz Vt yi elle hesaplama şansınız yok. Kaldıki bu sorumluluk proje müellifinde kimse bu değeri nereden buldun ispatla diyemez. Derse çok saçma ve içinden çıkılamaz bir noktaya gider bu iş. O zaman bütün statik hesapları el hesabıyla ispatlayalım. [emoji2]
Modal analizden hesaplanan Vt çoğu zaman Eşdeğer Statik Vt den %10 lar mertebesinde küçük olan bir değerdir. Vt nin hesanının bir önceki aşaması, her mod için hesaplanan Modal Vt değerleridir. Bu her mod için hesaplanan Modal Vt değerleri CQC ile birleştirilir ve Vt bulunur. Dinamik analizde hesaplanan her türlü büyüklük böyledir. Kolon kiriş uç kuvvetleri plak gerilmeleri, Temel ile ilgili değerler. Yani programın hesapladığı hemen herşey Modal olarak hesaplanır ve CQC birleştirmesi yapılır.
Ismail Hakki Besler":14mwj4ti' Alıntı:2m proje":14mwj4ti' Alıntı:Modal analizle bulduğunuz Vt yi elle hesaplama şansınız yok. Kaldıki bu sorumluluk proje müellifinde kimse bu değeri nereden buldun ispatla diyemez. Derse çok saçma ve içinden çıkılamaz bir noktaya gider bu iş. O zaman bütün statik hesapları el hesabıyla ispatlayalım. [emoji2]
Modal analizden hesaplanan Vt çoğu zaman Eşdeğer Statik Vt den %10 lar mertebesinde küçük olan bir değerdir. Vt nin hesanının bir önceki aşaması, her mod için hesaplanan Modal Vt değerleridir. Bu her mod için hesaplanan Modal Vt değerleri CQC ile birleştirilir ve Vt bulunur. Dinamik analizde hesaplanan her türlü büyüklük böyledir. Kolon kiriş uç kuvvetleri plak gerilmeleri, Temel ile ilgili değerler. Yani programın hesapladığı hemen herşey Modal olarak hesaplanır ve CQC birleştirmesi yapılır.