huseyinakkus56
Tanınmış Üye
Çok teşekkür ederim Nurgül Hanım..
rsb mühendislik":34wyf71j' Alıntı:Yapı ağırlığını, kat parametrerelerinde bulunan g ve q değerlerini g+0.3q formülüyle hesapladıktan sonra bulunan değeri 9,8067 ye bölerek toplam kütleyi (mt) buluyorum. Yukardaki excel sayfasına verileri ve toplam mt' yi giriyorum, girilen verilere göre excel tablosunda toplam eşdeğer deprem yükü 935 tf çıkıyor. İdecad'in hesapladığı eşdeğer deprem yükü ise 804 tf'dir. Acaba toplam kütleyi mi yanlış hesaplıyorum?
huseyinakkus56":1dy343lw' Alıntı:İsmail Bey ne demek istediğinizi anladım. Amacım belediyenin isteği doğrultusunda o Vt değerini kendim hesaplamam. Çünkü belediye Vt değerini direk statik rapordan almamızı kabul etmiyor. Aşama aşama nasıl hesaplanıyorsa istiyor. Ben de bir çıkar yol aradım ama öyle elle hesaplanacak gibi görünmüyor.
rsb mühendislik":p5kml80w' Alıntı:Hakan Bey,
Excel tablosundaki formüllere elle düzeltmeme rağmen farklılığı gideremiyorum. Aşağıda linkini verdiğim proje ve excel tablosunu kontrol edebilir misiniz?
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Saygılarımla,
batuhann2852":23gy2wj0' Alıntı:İyi günler. Kolay gelsin. Geoteknik raporu hazırlama ile birkaç sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim.
Yazıda formüller olduğu için buraya yazamadım PDF olarak kaydettim ek de yer alıyor sorunlar teşekkürler.
Abdullah uzun":3v15jk8k' Alıntı:Formülde 1.kısım kohezyonun taşıma gücüne katkısını belirtir. Kohezyon yoksa sıfır alınır.
2. Kısım kazılan zeminin taşıma gücüne katkısını belirtir. Temel gömülü değil ise sıfır alınır, gömülü ise q=gama*Df gama hafredilen zeminin birim hacim ağırlıgıdır.
3.kısım temel boyutunun ve temel tabanındaki zeminin taşıma gücüne katkısını belirtir. Gama temel tabanındaki zeminin birim hacim ağırlığıdır.