hafif çelik yapımda göreli kat hatalarını gideremiyorum

İdecad aşık gibi ikincil çelik elemanların dizaynında kullanılmak üzere hafif çelik kesit tasarımı yapabiliyor ancak sizinki gibi komple bir hafif çelik yapı dizayn edemez. Deprem yönetmeliğinin ilgili kısmı programda tanımlı değil. Ayrıca bu tarz yapılarda kaplama elemanlarıda taşıyıcı sistemin parçası gibi kabül edilir. Özetle idecad'de bu iş yapılabilir ancak kendi bilginizi katmanız gerekir.
 
çizimlerini ala bilirsiniz hafif çeliğin ama yönetmelik kontrollerini elle excell yada benzeri bir program aracılığı ile yapa bilirsiniz. Programa bunu tanıtma şansınız yok. Ancak elemanların üzerinde olan gerilmeleri ve uç deplasmanlarını alırsınız.
 
Deprem yönetmeliğinin ilgili kismini nasıl ayarlamamiz lazim hafif celik evler için
Bunu sizin ayarlama şansınız yok. Çünkü programda hafif çelik çözen bir modül yok.

Hocam lutfen yardimci olabilirmisiniz biraz acelesi var bu projenin ilk kez boyle bir hafif celik projesi cizdim nasil yapmam gerekiyor tam bilmiyorum

Bu konuda da size yardımcı olamam. Dediğiniz şey şuna benziyor. "Ben pratisyen hekimim daha önce hiç beyin tümörü ameliyatı yapmadım. Bir tarif edin acele hasta geldi" gibi bir şey. Madem hafif çelik bir ev dizayn edeceksiniz önce bu konuyu iyice öğreneceksiniz. Daha sonra yapacaksınız. Şimdi bu işe yıllarını verip öğrenmiş bir meslektaşımızla sizin aynı işe teklif vermeniz sizce etik mi ?
 
Geri
Üst