Hol makrosuyla tasarım

ulutasa

Yeni Üye
İyi günler
idecad'de bulunan hol seçeneğini seçip,hiç bir değerini değiştirmeden analiz yaptırdıktan sonra belli analiz hataları almaktayım.Örneklendirirsem bir aşığın kesitinin yetersiz olması gibi.Sadece bu aşığı seçip sadece bir aşığın kesitini değiştireceğim sekmeyi bulamamaktayım.Yardımcı olabilir misiniz?
 
Hol makrosunu seçip mouse üzerinde iken sağ tuş yapıp gelen seçeneklerden obje parçala opsiyonunu kullanınız. Ardından sadece yetersiz olan aşığı değiştirebilirsiniz.

1.png
 
Tekrar merhaba,obje parçala ile diğer elemanlar ayrıldı fakat aşıkları tek tek ayırmam mümkün değil mi?Sadece PE03_1 in profilini değiştirmek istiyorum.

aşık.PNG
 
asık.png
Görselde yeri belirtilen tek elemanlara dönüştür komutu ile aşıkları parçalara ayırabilirsiniz. Bu komutu kullandığınızda o aşık grubu içindeki tüm aşıklar patlatılmış olunur. Sadece bir tanesini seçip değiştirme özelliği mevcut değildir.

Ancak sizin asıl sorununuz görselden anlaşıldığı üzere bir kesiti değiştirmek değildir. Önce aşıkları tüm kesişimlerden böl komutu ile bölünüz. Ardından analiz parçalarını seç komutu yukarıdaki görselde pembe çizgili ikon tıklayınız. Eğer projede mor renkli yanan aşıklar olur ise üzerine bir defa tıklayarak rengin griye dönmesini sağlayınız. Ardından projenin analizini yapınız. Halen yetersiz tek elemanınız olur ise aşıkları parçalayarak kesitlerine müdahale edebilirsiniz.

2.png
 
Geri dönüşünüz için teşekkürler,izninizle tam olarak anlayamadığım bir iki şeyi sormak istiyorum.İkinci paragrafta yazdığınız tüm keşişimlerden böl işlemini yaptım fakat komutdan çıkınca tekrar aşıklar bir bütün olmakta.Anlattığınız işlemi yapma sebebimi anlayamadım.

Aşıkları parçalayıp kesitlerine müdahale edebilirsiniz demişssiniz,bu işlemi nasıl yapacağım
 
1- Tüm kesişimlerden böl komutu bölemiyorsa sorun aşıklarınızda ofset olmamasıdır. Birbiri ile çakışmaması için aşıkların içine girip yerleşim sekmesinden ofset mesafesi giriniz. Ardından tüm kesişimlerden bölünüz.

2- Tek eleman dönüştür komutu için önce:

i) Hol makrosu ile giriş yaptığınız için holu seçip mouse üzerinde iken sağ us obje parçala komutuna giriniz. Holdeki elemanlar kolon, kiriş, aşık şeklinde ayrılacaktır.

ii) Ardından aşık komutu içindeki Tek elemana dönüştür' komutunu seçip aşık üzerine tıklayınız. Aşıklarda parçalanacaktır. Ardından değiştirmek istediğinizin içine girip kütüphaneden istediğiniz kesiti atayabilirsiniz.

Önemli not: Linkteki eğitimler program mantığını anlamanız için gereklidir. Mutlaka zaman ayırınız. Program satın alınmasından sonra verilen eğitimdir. Hol makrosundan önce genel özelliklerin nasıl olduğu anlatılır.

 
Geri
Üst