V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ide çelik ile ilk projeden birkaç görsel

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GKöse
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhabalar, burdan yola çıkarak bir soru yöneltmek istiyorum. böyle kompozit bir döşemeyi betonarme kolonlara nasıl taşıtırız? bunun imkanı var mı?

bu projede döşeme kompozit değil, müşteri tercihi ile 10 mm saç kaplanacak,
sorunuza gelince,
1-b.arme kolonlara çelik birincil kirişler (ana kirişler), çelik kirişlere ikincil ara kirişler (nervürler) mesnetlenip, model oluşturularak pekala istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz, dikkat edilmesi gereken konu , b.arme kolonların stabilite sorununu çözmeniz icap eder, (b.arme perde ve kirişler) ve de çelik ana kirişler muhtemelen b.arme kolonlara basit mesnet olarak basacak, moment almayacak, kesme kuvvetlerine göre birleşim hesaplarının yapılması gerekecektir, bir konu da çelik kirişlerin sehimine izin vermek için, b.arme kirişlere sıfır basmamalı, kolonlara bir miktar kot vererek b.arme kiriş ile çelik kirişler arasında mesafe kalmalıdır.
2- ana çelik kirişler kolonların arasına girer, alın levhalı moment aktaran (guseli) birleşim ile kolonlara mesnetlenir, stabilite yine çelik çaprazlar ile sağlanabilir, kompozit döşeme zaten standart uygulama ile modele dahil edilir.

dönüşünüz için gerçekten çok teşekkür ediyorum. çelik modül olan kilidim şuan bende değil o nedenle deneme versiyonunda fikir yürütmeye çalışıyorum. söylediğiniz şeyleri daha iyi anlayabilmek adına bir görsel paylaşacağım.

"çelik kirişlerin sehimine izin vermek için, b.arme kirişlere sıfır basmamalı, kolonlara bir miktar kot vererek b.arme kiriş ile çelik kirişler arasında mesafe kalmalıdır." bu söylediğinizi anlayamadım yani kafamda canlandıramadım. 2. ci söylediğiniz şekilde modellediğimizde bu cümledeki olayı yapmamıza gerek kalır mı?
bir de guseli birleşim hesabını bizim elle yapmamız gerekiyor değil mi?

Ekli dosyalar

• 3d model.png
    3d model.png
    91.9 KB · Görüntüleme: 33
Geri