ide statik istinat yardım!...

tugrul_kacar

Yeni Üye
İSTİNAT TASARIMINDA AKTİF DOLGU TARAFINI ŞEVLİ YANİ AÇILI GİRDİĞİM ZAMAN DOLGUNUN TEMEL AMPARTMANININ BİTTİĞİ YERDE BİTMESİ LAZIM. YADA DOLGU YÜKSEKLİĞİNİ DE SORMASI LAZIM. SİZ NE DİYOSUNUZ BENMİ YANLIŞ DÜŞÜNÜYORUM.
HESAPLARI DA BU ÇİZİMLERE GÖRE YAPIYORSA ŞAYET Bİ TERSLİK OLMASI LAZIM.
 

Ekli dosyalar

  • 3.png
    3.png
    57.1 KB · Görüntüleme: 6,976
  • 2.png
    2.png
    48.1 KB · Görüntüleme: 6,976
  • 1.png
    1.png
    58.4 KB · Görüntüleme: 6,975
  • 4.png
    4.png
    54.2 KB · Görüntüleme: 6,975
  • 5.png
    5.png
    52.3 KB · Görüntüleme: 6,976
Merhaba,

Eklediğiniz görüntülerde, 1.sinde göçme faktörü 2.22 olarak görünüyor ama 3.'sünde 1.23 olarak görünüyor.

Göçme analizi olarak verdiğiniz ekran görüntüsü ile verileri gösterdiğiniz ekran görüntüsü aynı projenin ekran görüntüleri olmayabilir mi?

Ekran görüntülerinde verdiğiniz verilere göre ise göçme analizi bizde normal değerlerde çıkıyor.



En iyisi projenizi ekleyin.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    69.3 KB · Görüntüleme: 6,960
İKİSİDE AYNI PROJE SADECE 1. GÖRÜNTÜDE DETAYLAR MENÜSÜNE GİRDİĞİMİZDE MAUSE İLE TIKLAYARAK TARAMA ALANINDA BİR YERE DOKUNMUŞUM. BENİMDE ANLATMAK İSTEDİĞİM BU. İDENİN SİTESİNDE GÖRSEL EĞİTİMLERDE İSTİNAT ANALİZİNDE DUVARIN ARKASINDAKİ (YANİ AKTİF) DOLGU YÜKÜ, DUVAR ARKASINDAKİ TEMELİN AMPARTMANININ BİTTİĞİ YERDE BİTİYOR. BAKIN GÖRSEL EĞİTİMİN DE EKRAN GÖRÜNTÜLERİNİ EKLİYORUM. BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ? (EKLEDİĞİM SON GÖRÜNTÜLER BAŞKA BİR DUVARA AİT AMA YİNE AYNI SONUÇ)
 

Ekli dosyalar

  • 5.png
    5.png
    40.3 KB · Görüntüleme: 6,905
  • 1a.png
    1a.png
    48.1 KB · Görüntüleme: 6,904
  • 2a.png
    2a.png
    51.5 KB · Görüntüleme: 6,904
  • 3A.png
    3A.png
    175.2 KB · Görüntüleme: 6,904
  • 4A.png
    4A.png
    187.4 KB · Görüntüleme: 6,905
tugrul_kacar":2knt7ag4' Alıntı:
İSTİNAT TASARIMINDA AKTİF DOLGU TARAFINI ŞEVLİ YANİ AÇILI GİRDİĞİM ZAMAN DOLGUNUN TEMEL AMPARTMANININ BİTTİĞİ YERDE BİTMESİ LAZIM. YADA DOLGU YÜKSEKLİĞİNİ DE SORMASI LAZIM. SİZ NE DİYOSUNUZ BENMİ YANLIŞ DÜŞÜNÜYORUM.HESAPLARI DA BU ÇİZİMLERE GÖRE YAPIYORSA ŞAYET Bİ TERSLİK OLMASI LAZIM.
Merhaba,
İstinat Duvarı Betonarme / Göçeme Analizi diyaloğunda göçme dairesinin merkezi, ekranda herhangi bir nokta tıklanıp inceleme amaçlı görsel olarak değiştirilebiliyor .Göçme dairesinin ekran dışına çıkması da merkezin değiştirilmesinden kaynaklanıyor. Bu durumun hesaplara bir yansıması yok. Diyalogtan çıktığınızda Göçme faktörünün değişmediği görülebilir.

İyi çalışmalar
 
İstinat duvarının arkasındaki dolgunun açısı genelde uygulamada 2-3 metre açılı gidip sonra yataylaşıyor. İdecad İstinat modülününde bu şekilde data girişi şansımız olmadığı için kayma dairesi hesabında program açılı dolguyu uzatabildiği kadar uzatıyor, bu da tabi kayma dairesi analizinde gerçekten daha olumsuz sonuçlar çıkarıyor. Olmayan bir toprağın ağırlığı etkitilmiş oluyor. Umarız gelecek versiyonlarda düzeltilir.
 
Geri
Üst