V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Mimari 8 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Re: MİMARİ - 8 SORULAR

Her projede mi bu durumla karşılaşıyorsunuz belli bir projede mi? İsterseniz [email protected]'ye projeyi gönderin, test edip size bilgi döneyim.
Saygılarımla

MEHMETSIRAY":3bowz4u4' Alıntı:
AYRICA BEZEN PROGRAM PROJE YÜKLERKEN ÇOK GECİKİYOR ....? BU GENELDE AYNI PROJEYİ BİRKAÇ KEZ YÜKLEYİNCE YAŞANIYOR. BİLGİSAYARI AÇIP KAPATINCA TEKRAR NORMALE DÖNÜYOR...?

ARZU HANIM MİMARİ-8 DE OLUŞTURDUĞUM KOTKULUKLARI KAYIT YAPTIĞIMDA TEKRAR KORKULUK KOMUTUNDAN ÇAĞIRMAM GEREKTİĞİMDE PROGRAM KİLİTLENİYOR ÇIKMAK ZORUNDA KALIYORUM...

aynı sorunları ben de yaşamıştım teknik destekteki arkadaşla yaptığımız görüşmede bu sorunlar üzerinde çalıştıklarını söylemişlerdi.

Şeyi söylemek istiyorum. Betül hanım' ın resmi üzerine. Mahal detaylarını f,c,w yerine tb,tv,dv şeklinde kısaltmalarla atma imkanımız var mı? Yok sanıyorum ben, eğer yoksa o şekilde veya buna benzer düzenlenebilirse memnun olurum.
Mehmet Bey' in söylediği diğer şeylere katılmaktayım

tb,tv,dv şeklinde kısaltma henüz yok. İsteklerde bildirilmiştir. İleri versiyonlarda gerekli düzenleme yapılacaktır.

arkadaşlar sizden bir ricam olacak idecad mimariye yeni başladım işte videolar yardımıylar öğrenmeye çalışıyorum bizim hoca okulda ders olarak işleyecek haftaya bende ön bilgi olsun diye çalışıyorum sorum şu;
yaptığım proje üzerinde hiç bir değer çıkmıyor mahal oluşturuyorum oluyorum ama içinde ne bir m2 nede başka birşey var yazılar çıkmıyor kapı oluşturuyorum onların bile değerleri çıkmıyor yardımlarınız için şimdiden teşekürler

Re: Mimari - 8 sorular

Bilgi yazısıyla ilgili ayarlamalar,hangi objeyi çiziyorsak onun genel ayarlarında mevcuttur.Örneğin mahalin genel ayarlarına girdiğimizde yazılar kısmından,etiket kısmı yazan kutucuğa tik koyarsak problem çözülecektir.Aynı şekilde kapıda da etiket ismi yoksa,kapının genel ayarlarından çizim bölümünden,etiket tipi yazan kutucuğa tik koyduğumuzda istediğimiz etiket ayarlamaları yapılacaktır.Bunları yaptıktan sonrada yazılar gözükmüyorsa,Ayarlarda tikli olsa bile katman ayarları çizİm detaylarından mahal yazısı kapı/pencere etiketi gibi bilgiler kapatılıp açılabiliyor.Muhtemelen bunlar işaretli değil.İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• ^0C427F19F256FD160AC37EDC28588FFB866B00CF3AC3ECE8DC^pimgpsh_fullsize_distr.png
    ^0C427F19F256FD160AC37EDC28588FFB866B00CF3AC3ECE8DC^pimgpsh_fullsize_distr.png
    14.2 KB · Görüntüleme: 11,385

Sorularım

1- Panellere sıva tanımlayabiliyormuyuz?
2- Fransız Balkon nasıl yapılır?

İyi Çalışmalar...

Merhaba,

Panellere sıva tanımlanmıyor ancak panelleri sıvalı görmek istiyorsak üzerinden duvar çizebilirsiniz.
Fransız Balkon mahal kenarıyla çizilir,daha sonra mahal kenarıyla oluşturduğumuz sınırlara mahal atanmasıyla oluşur.

İyi Çalışmalar..

8 versiyonu ile ilgili önerilerim aşağıdadır.

1- Çelik çizimlerinin kesitlerinde, kesite giren objelerin taranması.
2- Kesitlerde alınan otomatik kot ölçülendirmelerde +0.00 ( 633.12) gibi deniz seviyesinden yüksekliklerinde yazılabilmesi ve diğer otomatik kot ölçülnedirmelere uyarlanabilmesi.
3- Panel objesine sıva eklenebilmesi.
4- Bacalar için çatı menüsünde, baca üstü eleman eklenmesi
5- Kapı / Pencere kütüphanelerinin arttırılması.
6- Kütüphaneler içerisinde arama yapılabilmesi.
7- Blokları parçalamadan editleyebilme.
8- Arazi elemanında xyz formatlı (ncn, xyz) dosyaların okunabilmesi.
9- Çizim içerisindeki münhanilerden arazi üretilmesi
10- Arazide boşluk objelerine şev tanımlanması
11- Arazi boşluk objelerinin eğri objeleri ile de tanımlanabilmesi
12- Çizimin koordinatlanarak 3d olarak google earth üzerinde gösterimi.
13- Kapı pencere oluşturmak için programn içerisine yerleştirilecek pratik bir dio aracı (Merdivende sunduğunuz gibi)
14- Kesit ve görünüşlerin dinamik olarak oluşturulması. Bunların üzerinde yapılan değişikliklerin diğer çizimlere aktarılması.

Saygılarımla...

Merhaba;

Yeni versiyonda import seçeneklerininde arttırılması model hazır model kullanımı için kolaylık sağlayacaktır. Örneğin Sketchup ta hazırlanan ".skp" uzantılı modelleri import edebilmeliyiz. "https://3dwarehouse.sketchup.com" bu sitede binlerce .skp uzantılı ücretsiz model bulmak mümkün ve ayrıca Sketchup model oluşturmak için çok kullanılan bir program. 3ds model bulmak ve bulduğumuz modeli bozulmadan sorunsuz import etmek oldukça zor oluyor.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

• site.png
    site.png
    608.2 KB · Görüntüleme: 10,807
Merhaba Mehmet Bey,
Çelik kullanıcılarımız için,Çelik beta grupta Mimarinin son versiyonu paylaşılmıştır.
Kolay Gelsin,İyi Çalışmalar..

Merhabalar;

Beta grubumuzun amacı İdeCAD Çelik 8 için örnek projeler ve denemeler yaparak hataların geri bildirimi ve düzeltilmesidir.
Bu anlamda beta grubu mimariden bağımsız olup statik program sahipleriyle alakalı bir durumdur.

Kolay gelsin,iyi çalışmalar..

1.alüminyum korkuluklarım kesit ve görünüşte görünmüyor nedeni nedir acaba?
2.render alırken sadece bir katın renderını almak istiyorum ama tüm katlar görünüyor tefrişleri zemin kata yaptım sadece ordan render almak istiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim

Merhabalar;

Kesit-görünüş genel ayarlarında kesilmeyecek obje seçeneğinde korkuluklar seçeneği aktif kalmış olabilir.
Renderda aktif katın renderını alma özelliği yeni versiyona eklendi,şimdilik projenizin bir kopyasını alıp diğer katları silip öyle render almanızı önerebilirim.

Ekli dosyalar

• k.png
    k.png
    50 KB · Görüntüleme: 10,563
ekte gönderdiğiniz gibi olsada ayarları yine korkuluklar görünüşte bu şekilde cıkıyor

Ekli dosyalar

• 2015-09-09 11-48-58 Ekran görüntüsü.png
    2015-09-09 11-48-58 Ekran görüntüsü.png
    54.2 KB · Görüntüleme: 10,558
  • 2015-09-09 11-50-34 Ekran görüntüsü.png
    2015-09-09 11-50-34 Ekran görüntüsü.png
    111.9 KB · Görüntüleme: 10,558
[email protected] adresine projenizi mail atmanızı rica edeceğim.
Maile iletişim bilgilerinizi de yazarsanız projenize bakılıp geri dönüş yapılacaktır.

Geri