V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

idecad-prota doğrusal analiz farkı

Necla Nur

Yeni Üye
Merhabalar, idecad 11 versiyonunda yaptığım bir modelde performans analizi için yalnızca nonlinear itme yöntemi(ARSA) kullanabiliyorum.(Diğer tüm yöntemlerde yöntem uygulama sınırları hatası veriyor.) Ancak prota 2025 ile modellediğimde doğrusal analiz ile yöntem geçerliliği de sağlamak üzere sonuç alıyorum. bu iki program arasındaki devasa fark yazılımsal bir hatadan mıdır? yoksa gözden kaçırdığım bir nokta mı var? ikisinde de girdiğim model birebir aynı donatılar beton sınıfı etriye kanca durumu etriye sayısı çiroz durumu vs. Lütfen bilgilendirebilir misiniz?

Merhabalar, idecad 11 versiyonunda yaptığım bir modelde performans analizi için yalnızca nonlinear itme yöntemi(ARSA) kullanabiliyorum.(Diğer tüm yöntemlerde yöntem uygulama sınırları hatası veriyor.) Ancak prota 2025 ile modellediğimde doğrusal analiz ile yöntem geçerliliği de sağlamak üzere sonuç alıyorum. bu iki program arasındaki devasa fark yazılımsal bir hatadan mıdır? yoksa gözden kaçırdığım bir nokta mı var? ikisinde de girdiğim model birebir aynı donatılar beton sınıfı etriye kanca durumu etriye sayısı çiroz durumu vs. Lütfen bilgilendirebilir misiniz?

Sorularınıza yanıt verebilmem için projelerinizi ve karşılaştırma yaptığınız dosyalarınızı görmem gerekiyor.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Teknik destek portalına projenizi ve karşılaştırma yaptığınız dosyalarını gönderirseniz yardımcı olmaya çalışabilirim.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Saygılarımla...

Projenin kendisini kalıp planını, gönderdiğiniz rapordaki elemanların hangisi idecad modeline karşılık geliyor anlayabilmem için proje veya bir kalıp planı gönderilmesi daha uygun olabilir.

Diğer taraftan raporlar arasında yaptığım karşılaştırmalara göre EKO tabir edilen etki/kapasite oranında Zemin kattaki kolonlarda gelen moment değerlerinde farklılıklar mevcut gibi gözüküyor. Moment kapasitelerinde ise sonuçlar oldukça benzer çıkmış gibi gözüküyor. Burada deprem etkisinin tanımlanması, spektrum eğrisi, döşeme ve duvar yükleri gibi durumlardan kaynaklanan farklar olabileceğini düşünüyorum. Örneğin kirişlerinizin tamamında 13 cm tuğla duvar yükü bulunuyor. Bu yük default olarak tanımlı bir yüktür. Bu yük sehven bu şekilde bırakılmış olabilir.

1734707223224.png

Bunun gibi yapıyı etkileyen bir çok koşul olabilir. Ancak gönderdiğiniz projede EKO hesapları için herhangi bir hata görememekteyim.

Saygılarımla...

Merhaba;

Sanırım sorun diğer programın Doğrusal performans analizi şartlarının kontrolündeki karışıklıktan kaynaklanıyor. Aşağıda durumu açıklamaya çalıştım. bu konuya @Oğuzcan HADİM bey daha net bir açıklık getirecektir.

Saygılarımla.

pa.png
ide pa.png

Geri