ideCAD Statik 10.82 Yeni Geliştirilen Olanaklar

Hakan Şahin

Administrator
V10.82’de v10.81’e göre geliştirilen olanaklar
07.07.2021


1. Analiz sırasında verilen bilgi ekranında, fiber modelle yapılan kolon betonarmesi için hesap adımları bilgisi eklendi
2. Riskli bina analizi raporunda TBDY 2007 yazısı TBDY 2018 olarak değiştirildi.
3. Riskli yapı analizi sırasında verilen bilgi ekranında, etki kapasite hesabı yapılıyor bilgisi eklendi.
4. Riskli bina raporunda modal hesap raporları eklendi. (Gazi Demir)
5. Yeni idecad ikon tasarımı programlara eklendi.
6. Kat genel Ayarları diyaloğuna girilmesi ile bazen oluşan program kapanması durumu giderildi.
7. Riskli bina analizi raporlarında donatı korozyon katsayısı değeri eklendi.
8. Riskli bina analizi raporunda taşıyıcı eleman donatı bilgileri ve döşeme yük bilgileri eklendi.
9. Kiriş betonarme diyaloğunda K3 kirişi kırmızıydı ama yanında herhangi bir uyarı harfi yok durumu giderildi.
10. Hata bildirimi yokken, kiriş açılımı aldıktan sonra kiriş betonarme diyaloğunda bazı kirişlerde (ab) uyarısı vermesi durumu giderildi. (Gökçe Yaslan)
11. Projede Analiz Ayarlarına tıklandığında "parametre hatalı" mesajı gelmesi durumu giderildi.
12. Kat penceresinde seçilen elemandan farklı elemana ait betonarme diyaloğuna girildiğinde, o elemanın için betonarme diyalogları boş geliyordu. Artık boş gelmiyor. (Basri Akyıldız)
13. 2B çizim sayfalarında Betonarme diyaloglarına girildiğinde program kapanması durumu giderildi.
14. Performans analizi yapılan projede 3B modelde renk problem oluşması durumu giderildi.
15. Riskli bina analizinde sınırlı ve kapsamlı seçildiğinde, elastisite modülleri sınırlı ve kapsamlı düzey oranlarına göre değişiyordu. Elastisite modülleri her durum için artık aynı kullanılıyor.
16. Kolon betonarme diyaloğunda Mantoları göster aktif iken Donatılar sekmesine tıklayınca program kapanması durumu giderildi.
17. Bloğu patlatılmış aşığı kopyalamaya işleminde program kapanması durumu giderildi.
18. Projede kazık detaylarda Vc (betonun kesmeye katkısı negatif olduğu görülüyordu) ve kesme sorunu vardı ancak As hatası vermesi durumu giderildi. Artık bu durumda kesme hatası veriliyor.
19. Kombinasyon ayarları diyaloğunda satır ekle diyaloğuna basınca program kapanması durumu giderildi. (Basri Akyıldız)
20. Analiz Ayarları diyaloğu Genel Ayarlar sekmesinde bulunan Rijit diyafram modelleme yöntemi ifadesi Diyafram modelleme yöntemi olarak değiştirildi.
21. Döşeme ve radye döşeme üzerine tanımlanan Çizgisel döşeme yüklerinin raporda görünmemesi durumu giderildi.
22. Döşeme ve radye üzerine tanımlanan noktasal ve çizgisel döşeme yükleri perspektif penceresinde, analiz modelinde görünmemesi durumu giderildi.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Kolon sarılma bölgesi etriye aralığını arttırmak için daha büyük boyuna donatı çapı seçilebilir, etriye çapını arttırmadan daha büyük boyuna donatı çapları daha buyuk etriye aralığı çıkartır.
 
Programa sürekli yeni olanaklar eklendiği ve kullanıcıların bildirdiği istek ve geliştirmeler olduğu için güncellemeler çıkıyor. Program gelişmeye devam ettiği sürece güncellemeler çıkmaya devam edecek.
 
Ama biz çok sıkıntı yaşıyoruz.. sürekli çıkarmak yerine tum eksikleri halledip tek guncelleme yapsanız olmaz mı.. bugun ıkı projem yeni güncellemeden dolayı onaylanmadı.. uzun süredir bu tarz sıkıntılar yaşıyoruz.. idecadi bırakma noktasına geldı çoğu arkaadaş..
 
Biz güncellemeleri 4 5 ayda bir çıkartıyoruz. Bunlar ana güncellemeler. Ayrıca bu ana guncellemler bir kaç hafta içerisinde alt güncellemelerle hızlıca oluşturulup stabil versiyon en kısa sürede size ulaştırılıyor. Üç hafta önce 10.81 çıktı. 10.81 de iletilenleri 10.82 de giderdik. Çok buyuk ihtimal 10.83 ün çıkmasına gerek olmayacak. Biz başka programlar gibi iki günde bir güncelleme çıkartmıyoruz.
 
Eski versiyonda onay alınmış ama yeni güncellemeden dolayı onayı iptal olmuş dosyalarımızın onayı bayramdan sonraya kaldı.. eksiklerin giderilmesi tabiki çok güzel teşekkür ederiz ama işlerin aksamasına neden oluyor..
 
Kolonda kesme güvenliği sağlamıyor hatası veriyor. kolonu büyütüp hatayı giderip tekrar analiz yapında yine aynı hatay veriyor.. en az 10 defa kolonu sürekli büyütüp analiz yapıyorum yine aynı hatayı verıyor.. yanı 30*60 olan kolonu bazen 50*90 yapıyorum yıne hata verıyor.
 
Örneğin perdelerde donatı yetersiz hatası verıyor. donatıyı artırıp betonarme butonu kullanıyorum program donuyor.. 10.59 da sanıyesınde yapıyordu. 10.82 de ciddi sıkıntılar var.. lütfen artık şu sistemi çözün ciddi sıkıntılar yaşıyoruz.. yani elimizdeki işten olma noktasına geldik...
 
Kolon ve Kiriş Parametreleri diyaloğunda "Gereken donatıyı fiber kullanarak hesapla" seçeneklerinde işaretli olanların işaretini kaldırmalısınız.

1625750047870.png

1625750236101.png
 

Ekli dosyalar

  • 1625749932624.png
    1625749932624.png
    17.2 KB · Görüntüleme: 71
Merhaba.. Kolon betonarme bölümünde neden statikçe gerekli pursantaj sütunu yerine maks. oran sütunu getirildi? Maks. oran bize neyi anlatıyor?


Ekran Alıntısı.PNG
 
Geri
Üst