V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

ideCAD Statik 6.53

Re: kesitte "asmolen tuğla" ibaresi

Merhaba,
kesit ayarları /ek seçenekler kısmından yazı detaylarını tıklayarak istediğiniz adı yazabilirsiniz.




buzadaM":mxwqvfmq' Alıntı:
asmolen döşemelerin kesitindeki "asmolen tuğla" ibaresini nereden değiştirebiliriz
kesit aldıktan sonra hepsini patlatıp teker teker düzeltmek zor oluyor
 

Ekli dosyalar

  • kesit ayarı1.png
    kesit ayarı1.png
    45.3 KB · Görüntüleme: 8,633
Minimum donatı aralığı

[Betonarme -> Parametreler -> Genel Betonarme ayarları] diyaloğundaki "minimum donatı aralığı" 'nı program dikkate alıyor mu?

3052.jpg


minimum donatı aralığını 5cm yapmama rağmen,
donatı aralıklarını donatı merkezinden merkezine bile kabul etsek 3.4 cm cikiyor
 
Re: ideCAD Statik 6.53 yeni versiyon

buzadaM":oim8hs79' Alıntı:
[Betonarme -> Parametreler -> Genel Betonarme ayarları] diyaloğundaki "minimum donatı aralığı" 'nı program dikkate alıyor mu?

Merhaba,

Alınıyor ancak seçilen donatı için o koşul tek koşul değil. Öncelikle llgili bölgede donatı ihtiyacını karşılayan donatı alanı bulunuyor. Sonra, o donatı alanını karşılayacak donatı seçiliyor. Bu noktada sözüne ettiğiniz parametre, donatı seçimi diyalogunda donatı seçiminde kullanılabilecek çaplar ile birlikte değerlendiriliyor. Donatı seçiminde "minimum donatı koşulunu sağlayabilecek yeterli çap seçiliyse" donatı çapı arttırılarak adet düşülüyor. Donatı seçiminde "minimum donatı koşulunu sağlayabilcek yeterli çap seçilmediyse" program eksik As vermeden minimum donatı aralığı koşununu devreye sokmadan adet arttırıyor. Gösterdiğiniz örnekte böyle bir durum söz konusu... Aksi durumda eksikAs mesajını alırsınız.

Bir örnek: Ekteki projeyi açın..

Donatı seçiminde montaj 12 ve 14'lük işaretli ve minimum donatı aralığı ise 5 cm'dir. Bu durumda program montajı 4fi14 seçiyor. İki donatı arası mesafa 6 cm kalıyor.
Şimdi, donatı seçiminde montaj için 14''lüğü kaldırın. Analiniz yapın. Bu durumda başka çare olmadığı için montaj 12'lik seçiliyor. İki donatı arası mesafa 4 cm kalıyor. Program 6fi12 seçmeseydi, kirişte eksikAs mesajı oluşacaktı.
 

Ekli dosyalar

Geri
Üst