V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 8.503 güncelleme

Hakan Şahin

Administrator
Merhaba ;

8.503 versiyonu kullanıma sunulmuştur.

8.103'e göre betonarme olanak ve geliştirmeler:

1- Kirişli radye temellerin kiriş, plak ve üst yapı birlikte sonlu elemanlara göre modellenmesi
2- Sadece dış çerçeveden sürekli temel tanımlanarak radye temel yapılabilmesi
3- Sürekli temellerin moment kesme kuvveti diagramlarının görselleştirmeden izlenebilmesi
4- Sürekli temellerin T kiriş olarak modellenmesi
5- Kiriş-kiriş, sürekli temel- sürekli temel, panel-kiriş vb. bölünmelerde, taşınan-taşıyan eleman ilişkisine göre eleman bölünme algoritması iyileştirildi.
6- Sürekli temellerle ilgili kolon-temel kirişi bağlantılarına ilişkin genel iyileştirmeler yapıldı.
7- Radye temellerde kolonların altında döşeme görsel olarak kesilmiş görünüyordu. Artık bütün olarak görünüyor.
8- İstinat duvarı betonarme diyaloğundaki kontrollerin verilmesi
9- Kolon betonarme diyaloğunda donatı yetersizlikleri kırmızı olarak gösterilmiyordu, artık gösteriliyor.
10- 7 versiyonuna göre kalıp planında kesitinde nervür kirişlerini gösterilmiyordu. Artık gösteriliyor.
11- Riskli Bina Analizinde, kritik Kat kolon sınır değerleri raporunda poligon kolon boyutları dikdörtgen olarak görünüyordu. Daire ve poligon kolon boyutları için düzenlemeler yapıldı.
12- Kirişli radye temelde Raporlarda G ve Q nun negatif basılması negatif gerilme olarak algılanıyordu. Artık mutlak değer basılıyor.
13- Rijit diyafram tespit edildiğinde RD1 RD2 yerine Rijit Diyafram-1 Rijit Diyafram-2 şeklinde uyarı veriliyor.
14- Riskli Bina Analizi komutu Analiz menüsüne konuldu.
15- Gradyan arka plan rengi seçebilme
16- ideCAD Wrep 8
17- 3D Yazıcıdan maket çıktı alma olanağı geliştirildi
18-8.500' de belirlenen hataların düzeltilmesi

Visual C++ Redistributable Packages for Visual Studio 2015 update 3 (sürüm no: 14.0.24.10.0)

Ekli dosyalar

8.5 sürümünde yarı rijit diyafram çözümünde hatalar vardı diye biliyorum. Bunlar giderildimi acaba?

Sent from my iPhone using Tapatalk

mehmet351":15hquukj' Alıntı:
8.5 sürümünde yarı rijit diyafram çözümünde hatalar vardı diye biliyorum. Bunlar giderildimi acaba?

Merhaba,

8.5 versiyonunda yarı rijit diyafram çözümünde hata değil de, "ağ oluşturma" sorunları söz konusuydu. Bazı koşullara ait sorunlar giderildi. Yeni versiyona güncelleme yaparak projelerinize bakabilirsiniz. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız bize geri bildirimde bulunabilirsiniz.

Bu versiyonda da bazı durumlarda ağ oluşturmada sorunlar devam edebilir.

İyi çalışmalar

8.503 versiyonun çıkışıyla birlikte aşağıdaki hususların bilginize tekrar sunulması gereği hissedilmiştir.

1) 8.503 Versiyonu Betonarme program ile birlikte iskele projeleri için kullanılabilir.
2) Betonarme projeleriniz için 8.103 ve 7.xx versiyonlarını güvenle ve hatasız kullanmaya devam edebilirsiniz.
3) Çıkan 8.503 versiyonu 8.500 e gore çok daha stabildir. Fakat özellikle yarı rijit diyafram oluşturmada bazı sıkıntılar olmaya devam edebilir.
4) 7.xx ve 8.103 versiyonlarında Yarı rijit diyafram oluşturmada hiçbir sıkıntı yoktur
5) Çelik program kullanıcıları 8.103 8.500 ü ve 8.502 ve 8.503 ü güvenle kullanmaya devam edebilirler.
6) 8.6 versiyonu 2016 Yıl sonuna kadar geliştirilmeye devam edecek ve 2017 den önce piyasaya sürülecektir.
7) Deprem yönetmeliği ile ilgili güncelleme 9.xx versiyonu ile birlikte yönetmelik yürürlüğe girmeden piyasaya çıkacaktır.

Yarı rijit diyafram oluşturma ve perdelerin shell olarak modellenmesi 7.xx versiyonunda ve 8.103 versiyonunda şimdiden var ve sağlanıyor bu madeler. Doğal olarak 8.6 versiyonu da sağlayacaktır.

Selamlar
8.503 versiyonunda kolon aplikasyon da donatıları çizimi düzelmiş perdelere mesnetlenen donatıların çizimi düzelmiş. Teşekkür ederiz .
Daha önce varmıydı bilmiyorum tüm katların perde detayları alındığında tüm katlara devam eden asansör perdelerinin özellikle plan çizimlerinde başlık Bölgesi donatılarında eksim çizim oluyor.

AYDIN":3cekodne' Alıntı:
Selamlar
8.503 versiyonunda kolon aplikasyon da donatıları çizimi düzelmiş perdelere mesnetlenen donatıların çizimi düzelmiş. Teşekkür ederiz .
Daha önce varmıydı bilmiyorum tüm katların perde detayları alındığında tüm katlara devam eden asansör perdelerinin özellikle plan çizimlerinde başlık Bölgesi donatılarında eksim çizim oluyor.
Programda bahsettiğiniz gibi sorun tespit edilmedi. Proje dosyasını ekler misiniz?

ammer":2ejldmgd' Alıntı:
hi,
kindly upload us the English version please.. :D :D :D :D
Hi,
You could turn the program to English version as noted below:

Download the rar file, and unpack it. Then copy the files to program directory and run ideCADStructural64_p.exe (which you copied to program directory)
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

hi
i installed the new version and copied the attached files,but with no work in an english version,
see below picture

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    98.3 KB · Görüntüleme: 12,731
Levent Özpak":bip0nkwh' Alıntı:
AYDIN":bip0nkwh' Alıntı:
Selamlar
Programda bahsettiğiniz gibi sorun tespit edilmedi. Proje dosyasını ekler misiniz?

Projeyi ayrıca ekleyeceğim
Boy detayda da donatıyı eksik çiziyor
Başlıkta 7 tane Donatı olmasına rağmen yazı doğru çizim eksik

27304458d6070228af009f381cc0fb9f.jpg
3566a92023534ae7f18f292ea23d0708.jpg
71ceaa1eecefb6779916366d02866438.jpg

AYDIN":1h6sn2kz' Alıntı:
...
Projeyi ayrıca ekleyeceğim.Boy detayda da donatıyı eksik çiziyor Başlıkta 7 tane Donatı olmasına rağmen yazı doğru çizim eksik
Merhaba,
İlettiğiniz durumu notlarımız arasına aldık. Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Selamlar
8.503 versiyonunda kat genel ayarlarında kat yüksekliği ve kotlarını girdiğimiZde G toprak olan kısım temel üst kotumu olacak yoksa ayrıca temel alt kotu değeri girilecekmi.
Ben şimdiye Kada o kısma hiç dokunmadım
Oyomatik olarak temel üst kotuna denk geliyor.
Temel alt girmeyi denedim Bodrum kat yüksekliğini arttırdı

AYDIN":16i9tx7u' Alıntı:
Selamlar
8.503 versiyonunda kat genel ayarlarında kat yüksekliği ve kotlarını girdiğimiZde G toprak olan kısım temel üst kotumu olacak yoksa ayrıca temel alt kotu değeri girilecekmi.
Ben şimdiye Kada o kısma hiç dokunmadım
Oyomatik olarak temel üst kotuna denk geliyor.
Temel alt girmeyi denedim Bodrum kat yüksekliğini arttırdı

Merhaba,

Toprak kotu olarak girilen değer temel üst kotudur.

HakanŞahin":24kcjtti' Alıntı:
mehmet351":24kcjtti' Alıntı:

Merhaba,

8.5 versiyonunda yarı rijit diyafram çözümünde hata değil de, "ağ oluşturma" sorunları söz konusuydu. Bazı koşullara ait sorunlar giderildi. Yeni versiyona güncelleme yaparak projelerinize bakabilirsiniz. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız bize geri bildirimde bulunabilirsiniz.

İyi çalışmalar

Hakan Bey selamlar,

versiyon 8 başlığında da sordum, buradan da benzer sorunu dile getireyim. Ekteki modelde ağ oluşturma sorunu veriyor. Nedeni modelleme kaynaklı mı yoksa bahsettiğiniz gibi yazılımla mı ilgili? Saatlerdir sorunu bulamadım. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Model:

MaFiAMaX":1mlu7b2r' Alıntı:
HakanŞahin":1mlu7b2r' Alıntı:
mehmet351":1mlu7b2r' Alıntı:

Merhaba,

İyi çalışmalar

Hakan Bey selamlar,

versiyon 8 başlığında da sordum, buradan da benzer sorunu dile getireyim. Ekteki modelde ağ oluşturma sorunu veriyor. Nedeni modelleme kaynaklı mı yoksa bahsettiğiniz gibi yazılımla mı ilgili? Saatlerdir sorunu bulamadım. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Model:

Merhaba,

Projenizde bazı veri değişikleri ile problem giderilmektedir.

1. D16-D17-D20-D21 nervürlü döşemelerin dengelemesini değiştirdim. 40 cm'den 20 cm yaptım. Tiğik diş perde ile yatık kirişin kesişime denk geliyordu. Değişiklik "ağ oluşturmama" mesajını ortadan kaldırmaktadır.
2. 3 ve 5 aksında bulunan kirişlerin kaçıklığını değiştirdim. Bu değişiklik ağlarda boşluk problemini gidermektedir.

Son olarak, 8.503 versiyonu 8.500'e göre çok daha stabildir ama özellikle yarı rijit diyafram oluşturmada bazı sıkıntılar olmaya devam edebilir.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    430.9 KB · Görüntüleme: 12,670
  • 160824_düzenlenmiş.cde
    160824_düzenlenmiş.cde
    3.5 MB · Görüntüleme: 469
Teşekkürler Hakan Bey. En kısa sürede stabil sürümün çıkması temennisi ile. iyi çalışmalar.

merhaba

ide8.500 satın alamama rağmen ide7 de projeleri hazırlıyorum.ide8.503 güncellemesini de yaptım.hem ide7 hem ide8.503 kurlu bilgisayarımda.

ide8 de duvar seçeneğini fark ettim.benim merak ettiğim kiriş üzerine duvar yükü tanımlıyoruz zaten.ide8 proje hazırladığımızda duvar çizdiğimizde kirişe tekrar yük girmemize gerek var mı?sistemi duvarı çizip analiz etmek daha mı sağlıklı olur yoksa ide7 gibi sadece duvar yükü tanımlamak mı sağlıklı?ona göre ide8 geçmeyi planlıyorum.

ilginiz için teşekkürler

Geri